Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ικανοποίηση στη ΔΗΜΑΡ – Σε ρόλο “ρυθμιστή” ο Κουβέλης

Ικανοποίηση στη ΔΗΜΑΡ – Σε ρόλο “ρυθμιστή” ο Κουβέλης

Ικανοποίηση επικρατεί στην ΔΗΜΑΡ από τις απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής στις επιστολές του Φώτη Κουβέλη για διάλογο σχετικά με την Κεντροαριστερά, από το ΠΑΣΟΚ και τη Συμφωνία για μια νέα Ελλάδα, αλλά και για τη διαμόρφωση προοδευτικής εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τους “αστερίσκους” που θέτουν στις απαντήσεις τους για την στάση της ΔΗΜΑΡ και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμούν θετικά την ανταπόκριση και όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν τις θετικές δηλώσεις του γραμματέα της ΚΟ, Νίκου Βούτση.

Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να διαδραματίσει “ρυθμιστή” των πολιτικών εξελίξεων ιδίως στη κατεύθυνση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και στην έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ Αριστεράς-Κεντροαριστεράς.

Στόχος της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ μετά το πολιτικό πατατράκ που υπέστη στις ευρωεκλογές είναι να διατηρήσει τουλάχιστον την πρωτοβουλία των κινήσεων σε επίπεδο κεντροαριστεράς

Στόχος της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ μετά το πολιτικό πατατράκ που υπέστη στις ευρωεκλογές είναι να διατηρήσει τουλάχιστον την πρωτοβουλία των κινήσεων σε επίπεδο κεντροαριστεράς, αν και υπάρχουν προσεγγίσεις που λένε ότι ο κ. Κουβέλης μέσα από τέτοιου είδους κινήσεις αποβλέπει στη διαμόρφωση όχι μόνο ενός προοδευτικού μπλοκ εξουσίας, αλλά και μιας “προεδρικής πλειοψηφίας” που μπορεί να συσπειρωθεί γύρω από μια πιθανή υποψηφιότητα του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θετική διάθεση τα τεκταινόμενα λίγα τετράγωνα πιο πέρα, δηλαδή στην Αγίου Κωνσταντίνου καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ως στόχο του διαλόγου «Τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας, με εναλλακτικό προς τη Δεξιά σχέδιο», τονίζοντας ότι «Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Με πολιτικό περιεχόμενο, που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση».

Σίγουρα πάντως ο κ. Κουβέλης βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ απ΄ ότι στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα του Ευαγγέλου Βενιζέλου, ο οποίος αναμένεται να απαντήσει εντός των ημερών και πολλά θα κριθούν από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μέχρι το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νόμος του κράτους η μικρή ΔΕΗ μέσα από μία θυελλώδη ψηφοφορία – Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για να πιέσει τον Κάρολο Παπούλια

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή κατέθεσαν πρόταση για δημοψήφισμα

Στον Κάρολο Παπούλια η “καυτή πατάτα” της ΔΕΗ – Θα ασκηθούν πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπογράψει τον ψηφισθέντα νόμο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε