Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο επιδιώκουν στην Ελιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Με ένα ισχυρό, ανανεωτικό και αντιπροσωπευτικό ευρωψηφοδέλτιο επιχειρούν να απαντήσουν Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Ηλίας Μόσιαλος και οι λοιποί συμμετέχοντες στις “γκρίνιες”, που προκάλεσε η επίσημη πρώτη της Ελιάς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο – ποια ονόματα έχουν κλειδώσει και ποιες εκπλήξεις αναμένονται

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις σημαδεύουν τα τελευταία 24ωρα την καθημερινότητα της Ελιάς, ώστε να κλειδώσει η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου, το οποίο κατά τους επιτελείς του σχήματος θα αποτελέσει και το μεγάλο ατού για την επίτευξη του μεγαλύτερου δυνατού εκλογικού ποσοστού. Χθες, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος αντήλλαξαν απόψεις για την ονοματολογία αλλά και για θέματα επί της διαδικασίας, για την κάθοδο του κοινού σχήματος στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σίγουροι να στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς είναι ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έχει προαναγγείλει ότι θα παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας, αλλά και οι νυν ευρωβουλευτές Συλβάνα Ράπτη, Άννυ Ποδηματά και Σπύρος Δανέλλης. Επιπλέον φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” οι υποψηφιότητες των Παντελή Καψή, Γιώργου Παγουλάτου, Κυριάκου Πιερακκάκη, Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, Κατερίνας Μπατζελή, Νίκου Μπίστη και Θοδωρή Τσίκα. 

Πολύ κοντά στην ενσωμάτωση τους στην ευρωλίστα είναι και η πρώην βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Εύα Καιλή, ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Μποτόπουλος, ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης και ο Δ. Ασημακόπουλος από τη ΓΣΕΒΕΕ. Μείζον ερώτημα αποτελεί τι θα πράξει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποφασίσει εντός του Σαββατοκύριακου.

Για την άρνηση της να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο έχει ενημερώσει κατά πληροφορίες τον Ευάγγελο Βενιζέλο η Φώφη Γεννηματά, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν στελέχη του Παπανδρεικού μπλοκ μετά την ξεκάθαρη αποστασιοποίηση Παπανδρέου από τις πολιτικές διεργασίες της Ελιάς. Μέχρι πρότινος ακούγονταν εντόνως τα ονόματα των Παύλου Γερουλάνου και Γιώργου Πεταλωτή. Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου θα κατέβουν στις ευρωεκλογές οι Ε. Καρδάρας, Δ. Καρέλας, Ν. Τσολακιδης, Απ. Ψωμάς και Κ. Λαμπροπούλου. Με νέα πρόσωπα θα προικοδοτήσει την ευρωλίστα της Ελιάς και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Διαβάστε επίσης

Διακλαδώνεται η Ελιά

 

ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος κι άλλοι 11 γύρισαν την πλάτη στον Βενιζέλο

 

Σουλτς: Είμαι ευγνώμων που δημιουργήθηκε η Ελιά

 

Το λογότυπο της “Ελιάς” – ΦΩΤΟ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε