Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Κ.Μητσοτάκης: 200 και όχι 300 στην επόμενη Βουλή

Κ.Μητσοτάκης: 200 και όχι 300 στην επόμενη Βουλή

Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών από 300 που είναι σήμερα στους 200 στην επόμενη Βουλή, προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Realnews”, τόνισε ότι “εδώ και χρόνια – τότε που το σύνολο του πολιτικού συστήματος σφύριζε αδιάφορα – έχω καταθέσει σειρά προτάσεων για άμεση εφαρμογή που δεν απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση, με κυριότερη τη μείωση των βουλευτών από 300 σε 200. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει τώρα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου με πλειοψηφία 2/3 από την υφιστάμενη Βουλή”.

Ο κ. Μητσοτάκης συνδέει, όμως, τη μείωση των βουλευτών τόσο με την αλλαγή του εκλογικού νόμου στο πρότυπο του γερμανικού μοντέλου όσο και με τη νομοθέτηση της λειτουργίας των κομμάτων.

Όσο για το αν μετά τις εκλογές θα πρέπει ο Φώτης Κουβέλης να επιστρέψει στην κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης απαντά αρνητικά: “Όχι. Οι διευρυμένες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες είναι υπό προϋποθέσεις χρήσιμες. Όταν καταλήγουν όμως σε κανόνες ελάχιστου κοινού παρονομαστή αποτελούν και συνταγή για παράλυση. Και εγώ δεν είμαι οπαδός της παράλυσης, πράγμα που νομίζω το έχω αποδείξει στο δικό μου υπουργείο”.

Και καταλήγει: “Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει ορίζοντα τις επόμενες εκλογές, οι οποίες εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν σύντομα. Από εκεί και πέρα θα δούμε”, απαντά ο κ. Μητσοτάκης όταν ερωτάται για το αν η συμμαχία της ΝΔ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι στρατηγικής σημασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βράδυ των ευρωεκλογών μεγάλος ηττημένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Κ.Μητσοτάκης: Καμία πολιτική παρέμβαση στην επιλογή προϊσταμένων του Δημοσίου

Κ.Μητσοτάκης: Τον Σεπτέμβριο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Κ.Μητσοτάκης: Να ανοίξει η συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε