Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Να μονιμοποιηθεί η προαιρετική κινητικότητα στο Δημόσιο

Την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού προαιρετικής κινητικότητας στο Δημόσιο επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο αφορά μόνον το πλεονάζον προσωπικό -όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων και των φορέων τους- και όχι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. Από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα μόνο μια μικρή μειοψηφία θα οδηγηθεί τελικά σε έξοδο από το Δημόσιο, σημείωσε.

Σχετικά με τη Δημοτική Αστυνομία τόνισε ότι πρόθεση είναι οι Δημοτικοί Αστυνόμοι να απορροφηθούν στο σύνολό τους το συντομότερο από άλλες υπηρεσίες. Όμως, πρόσθεσε, η Δημοτική Αστυνομία δεν λειτουργούσε καλά, αν και είχε αξιόλογους ανθρώπους.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις, είπε ότι ήδη από φέτος θα γίνει ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη. Επιπλέον θα γίνουν άλλες 15.000 προσλήψεις για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση 15.000 υπαλλήλων τη διετία 2013-2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιους υπαλλήλους αφορά η κινητικότητα και πώς θα γίνει η επιλογή – Το χρονοδιάγραμμα και τελικές διευκρινίσεις από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Καίει το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών! Απέφυγε ο Σαμαράς να ανοίξει την συζήτηση! – Δείξτε στους πολίτες ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες!

Τους έπιασαν στα πράσα! Κοπανατζήδες 7 στους 10 υπαλλήλους του ΕΟΤ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης!

12.500 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – Έρχεται το αρνητικό point system στο Δημόσιο

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι