Πολιτική

Κ.Στεφανόπουλος: Ο εκβιασμός του Γιωργάκη και το Τσιπράκι

Ενα βιβλίο που θα συζητηθεί για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, γραμμένο από τη Νίτσα Λουλέ και θεωρείται βιογραφία του πρώην Προέδρου.

Σύμφωνα με το thebest.gr στο βιβλίο «Κωστής Στεφανόπουλος, ένας μοναχικός Πρόεδρος» περιγράφεται η σκληρή σύγκρουσή του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά και οι απόψεις του για το δημοψήφισμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος αναφέρεται στο δημοψήφισμα που ζήτησε ο πρώην Πρωθυπουργός πέρυσι (και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του) και μιλάει για τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο αποκαλεί «Γιωργάκη» με οξύτατους χαρακτηρισμούς:

«Αυτό είναι χειρότερο και από το «Βυθίσατε το Χώρα» που είχε πει ο μπαμπάς του. Εκβιάζει το λαό και δημιουργεί πρόβλημα με τους συμμάχους στην Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Κάποτε οι άνθρωποι έμεναν στην πολιτική από πατριωτισμό, ενθουσιασμό, αγάπη και προσφορά για τη χώρα.
Σήμερα μπαίνουν για να πλουτίσουν ή να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα. Εξαιρούνται οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, οι οποίοι επιλέγονται από το κόμμα. Εχουμε και τους απογόνους σαν τον Γιωργάκη, που πιστεύουν ότι είναι τιμή του τόπου να τους έχει πρωθυπουργούς».

Στο βιβλίο γίνεται αναφορά ακόμη και στον Αλέξη Τσίπρα. Οπως αναφέρει η συγγραφέας, τον Ιούνιο του 2011, στην Αίγινα, στο κτήμα του ζεύγους Φλαμπουράρη, το γλέντι καλά κρατεί, γίνονται τα βαφτίσια του γιού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Tσιπράκι, ο γιός του Αλέξη και της Περιστέρας, γίνεται ενός έτους και παίρνει επίσημα, χωρίς κολυμβήθρα και παπά, το όνομα Παύλος-Φοίβος. Κάποιοι τα χάνουν όταν βλέπουν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περνά το κατώφλι. Και μόνον εκείνος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Αργότερα θα πει: «Αφού με κάλεσαν, γιατί να μην πάω;»

Σε άλλο σημείο ο Κωστής Στεφανόπουλος αποκαλύπτει ότι από την ημέρα που έφυγε απο τη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα του στη μάχη για την ηγεσία της, δεν ξαναψήφισε ποτέ τη μητέρα-παράταξη της Κεντροδεξιάς. Αντιθέτως, ψήφισε Αριστερά, και “φυσικά ΠΑΣΟΚ”, όπως είναι η επίμαχη αποστροφή του.

“Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά ΠΑΣΟΚ. Δεν είχα καμία σκέψη να φύγω από τη ΝΔ. Ήταν το κόμμα μου. Ο Μητσοτάκης ήταν ξενόφερτος. Τον έφερε ο Καραμανλής”, σχολιάζει στη Νίτσα Λουλέ ο Κωστής Στεφανόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καμμένος προς Τσίπρα: Να παραιτηθούν οι βουλευτές μας για να πάμε σε εκλογές!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3