Πέμπτη, 4 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ξανά… κυβερνητικός εταίρος η ΔΗΜΑΡ – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το κόμμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Φ. Κουβέλης έστειλε επιστολή παραίτησης, αλλά έβαλε και αστερίσκους. Την ίδια ώρα στελέχη ζητούν την παραίτησή τους, αλλά λένε ευθέως ότι θα πρέπει να έχει ρόλο στο μέλλον, φωτογραφίζοντας μαζί με τους λεγόμενους προεδρικούς τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όλοι στη ΔΗΜΑΡ φαίνεται να συμφωνούν ότι ο πρώτος στόχος είναι να διατηρηθεί η συνοχή του κόμματος.
Εκτός απ’ τους προεδρικούς ακόμη και τα στελέχη που προτείνουν αναζήτηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή όσοι καταλογίζουν στην ηγετική ομάδα όλη την ευθύνη για την αποτυχία συμφωνούν πως για να αντιστρέψει η ΔΗΜΑΡ το κλίμα που την έστειλε στο 1,2% στις ευρωεκλογές θα πρέπει να αποκτήσει ξανά ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Ήδη ακούγονται φωνές που λένε ότι η μεγαλύτερη πίεση ήρθε μετά την αποχώρηση του κόμματος απ’ τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Η επιλογή, λένε, της αποχώρησης αφαίρεσε απ’ το κόμμα τον ρόλο κλειδί που είχε στη σταθερότητα της χώρας και έτσι ο ρόλος αυτός πρέπει να ανακτηθεί.

Στον παρόντα χρόνο ο ρόλος αυτός μπορεί να αναζητηθεί στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στις αρχές του επόμενου χρόνου αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να “μπλοκάρει” την εκλογή ήδη αναζητείται το σχήμα εκείνο που θα δώσει τον… μαγικό αριθμό των 180 ψήφων για την εκλογή προέδρου. Για να βρεθεί το “σχήμα” κρίσιμη θα είναι η επιλογή του προσώπου που θα εξασφαλίσει τις επιπλέον ψήφους εκτός εκείνων που διασφαλίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜΑΡ με 14 (τουλάχιστον) ψήφους μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην περίπτωση που συμφωνηθεί να είναι υποψήφιος ο Φ. Κουβέλης.

Οι επιπλέον ψήφοι θα μπορούν να προέλθουν από ανεξάρτητους βουλευτές που αν και έχουν διαφωνήσει με τα μέτρα ή τις κατά καιρούς αποφάσεις των πρώην κομμάτων τους έχουν εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της ανάγκης σταθερότητας της χώρας.
Κάπως έτσι η διαφαινόμενη εδώ και καιρό επιχείρηση νέας συνεννόησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως επιταχύνεται (έστω και παρασκηνιακά) με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα και η ΔΗΜΑΡ εμμέσως πλην σαφώς φαίνεται να αποκτά ξανά ρόλο “κυβερνητικού εταίρου” αν και εκτός κυβέρνησης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καζάνι που βράζει η ΔΗΜΑΡ

Κουβέλης: Η παραίτησή μου δεν είναι προσχηματική αλλά ουσιαστική

Δεν πιστεύουν τον Κουβέλη – Λυκούδης: Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία της ΔΗΜΑΡ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε