Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Κρίσιμο ραντεβού Βενιζέλου – αντιπροσωπείας των “58” απόψε με διακύβευμα τη συγκρότηση Ελληνικής “Ελιάς”. Δυσφορία στους “58” για τα εκλογομαγειρέματα με το σταυρό στις Ευρωεκλογές, όπως λένε στελέχη τους, τη στήριξη του στο εγχείρημα αναμένεται να επαναβεβαιώσει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τα σύννεφα πύκνωσαν εκ νέου στον ουρανό της Κεντροαριστεράς μετά την αιφνίδια απόφαση των Σαμαρά – Βενιζέλου να θέσουν στη βάσανο του εκλογικού σώματος την ανάδειξη των Ευρωβουλευτών, εξέλιξη, που έχει τραυματίσει προς στιγμήν τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – “58”. Η υπόγεια σύγκρουση έγκειται στην κατάρτιση της ευρωλίστας των 42 υποψηφίων, καθώς πλέον πολλοί εκ των “58” εκτιμούν και όχι βασίμως ότι η σταυροδοσία αναμένεται να “πριμοδοτήσει” προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία υποστηρίζονται από ισχυρούς ακόμη μηχανισμούς.

Αμοιβαίες εξηγήσεις αναμένεται να δώσουν απόψε Βενιζέλος και αντιπροσωπεία των 58 – αποφασίζουν για τη σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής και για την ονοματολογία γύρω απο την ευρωλίστα

Στην αποψινή συνάντηση, στις 8 στο Υπουργείο Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και αντιπροσωπεία των “58” αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Γιάννη Βούλγαρη, Νίκο Μπίστη και Αθηνά Δρέττα καλούνται να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα εν όψει της Συνδιάσκεψης του ΕΣΚ στην Αθήνα στις αρχές Μαρτίου. Από τη Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν ότι η ευρωλίστα αναμένεται αφ ενός να αποτυπώνει όλες τις συμμετέχουσες δυνάμεις στο εγχείρημα, αφ ετέρου να φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο πρόσωπα με ευθείες κοινωνικές αναφορές, άξια και ικανά να προσελκύσουν ψήφους πέραν της πολιτικής δεξαμενής της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των “58” εκτιμούν ότι η αποψινή συνάντηση θα λειτουργήσει εκτονωτικά και ότι θα εξευρεθεί η χρυσή τομή, καθώς, όπως επισημαίνεται, ουδείς επιθυμεί στην παρούσα φάση να μείνει ανολοκλήρωτο το όλο εγχείρημα και να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η αίσθηση του κατακερματισμού στο χώρο. Απόψε, εξάλλου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η σύνθεση της περίπου 25μελους Οργανωτικής Επιτροπής, που θα οδηγήσει το σχήμα στη Συνδιάσκεψη του ΕΣΚ.

Πληροφορίες, που φέρουν ορισμένους εκ των “58” να ζητούν εμμέσως πλην σαφώς να “κοπούν” από την ευρωλίστα στελέχη πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην υπάρξει…αθέμιτος ανταγωνισμός αποκρούονται από τη Χαριλάου Τρικούπη με την αιτιολογική βάση ότι πρόκειται για μία κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και ότι εν όψει της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης χρειάζεται κάθε μικρός ή μεγαλύτερος πολιτικός πολλαπλασιαστής. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να διαβεβαιώσει την αντιπροσωπεία των “58” ότι η ευρωλίστα θα εγκριθεί από τη Συνδιάσκεψη, στην οποία θα μετέχουν ισότιμα όλες οι δυνάμεις, που κατέρχονται υπό την πολιτική σκέπη του ΕΣΚ.

Διαβάστε επίσης

Ενώπιος – ενωπίω με τους 58 ο Βενιζέλος

 Τους… σταυρώνουν! Με σταυρό κι όχι με λίστα οι ευρωεκλογές αποφάσισαν Σαμαράς – Βενιζέλος – Άμεσα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση

 Συνωστισμός γύρω απ’ το δέντρο της “Ελιάς”

 Η Κεντροαριστερά, το μενού στο γεύμα Βενιζέλου – Σουλτς στο Στρασβούργο

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε