Παρασκευή, 5 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ξεσπάθωσε ο Ντόλιος για το νομοσχέδιο Μητσοτάκη: Σιγά τα ωά!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου Μητσοτάκη δεν έλειψαν πάντως και ενδοκυβερνητικές παραφωνίες, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιο να ξεχνά προς στιγμήν πως είναι στην ίδια κυβέρνηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Με τη φράση «σιγά τα ωά» αντέδρασε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος στο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση 23 φορέων και υπηρεσιών του δημοσίου, ενώ προβλέπει επίσης ότι οι υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των Ν.Π.Ι.Δ. που καταργούνται οδηγούνται σε υποχρεωτική αποχώρηση και ότι οι υπάλληλοι των Ν.Π.Δ.Δ. εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας.

Μάλιστα ο κ. Ντόλιος χαρακτήρισε «μια τρύπα στο νερό» τα εκτιμώμενα αποτελέσματα των ρυθμίσεων που προωθεί ο κ. Μητσοτάκη.

«Η εξοικονόμηση ανέρχεται γύρω στα 2,7 εκατ. ευρώ αλλά ταυτόχρονα από τις μη δημοσιεύσεις στο εθνικό τυπογραφείο – που προβλέπει επίσης το νομοσχέδιο- προκαλείται απώλεια εσόδων, περίπου 40 εκατομμυρίων. Άρα το επιβαρύνουμε!

Σιγά τα ωά, το νομοσχέδιο, ως προς τα οφέλη και την ταχύτητα. Έως τώρα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό με σχέδια για κατάργηση φορέων» είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι αυτοί που απολύονται, κατά κανόνα είναι υπάλληλοι υψηλών προσόντων ενώ εκείνοι που διασώζονται όχι.

Πυρά είχε εξαπολύσει νωρίτερα και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας για ακρωτηριασμό του κράτους και απολύσεις μέσω της διαθεσιμότητας, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «ανθρωποφαγική μέθοδο» και χαρακτήρισε «κανιβαλικό» το σύστημα προκαθορισμένης αξιολόγησης που θεσπίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ντόλιος: Να στηρίξουμε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς!

Ντόλιος: Δεν ψηφίζω άρση των πλειστηριασμών

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ – Αιφνιδιαστική επιστολή στον Βενιζέλο

Πυρ ομαδόν από βουλευτές της ΝΔ κατά Στουρνάρα – Βόμβα Ντόλιου: Να στηρίξουμε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε