Πολιτική

Ξεσπάθωσε ο Π. Παυλόπουλος: “Το πολύ πολύ να αναγκάσετε κανέναν να πηδήξει από το μπαλκόνι”

Με αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τάχθηκε κατά του συνυπολογισμού των αντικειμενικών αξιών στον υπολογισμό του φόρου, και σημείωσε πως «όταν φορολογείς ένα ακίνητο που δεν παράγει κανένα πρόσοδο, ουσιαστικά το οδηγείς σε έμμεση δήμευση».

«Δεν μπορεί να ποινικοποιείται η αδυναμία καταβολής οφειλών. Δεν μπορεί να θεωρείται εγκληματίας κάποιος επειδή είναι φτωχός και δεν έχει να πληρώσει – πολλές φορές μάλιστα, διότι το ίδιο το κράτος του οφείλει – και να καταλήγει να έχει πλημμέλημα με τουλάχιστον τρία χρόνια φυλακή γιατί δεν μπορεί να πληρώσει» υπογράμμισε ο κος Παυλόπουλος. «Με τη φυλακή, ποιον θα σωφρονίσετε; Το πολύ-πολύ να τον αναγκάσετε να πηδήξει από κανένα μπαλκόνι» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο βουλευτής πρότεινε να υπάρξει γενικευμένη καθιέρωση της ένστασης συμψηφισμού οφειλών μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένου, όπως επίσης και να υπάρξει η δυνατότητα να παραχωρεί ο φορολογούμενος ένα ακίνητο στο κράτος, στην αντικειμενική του αξία, έναντι των οφειλών του και μελλοντικών οφειλών. Απαντώντας αργότερα σε ερώτηση, δήλωσε πως κάτι τέτοιο το προτείνει μονάχα για φορολογουμένους σε αδυναμία πληρωμής.

Το θέμα του συμψηφισμού έθεσαν επίσης, οι Δ. Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Κεφαλογιάννης (ΝΔ) και Κώστας Γιοβανόπουλος (ΑΝ.ΕΛ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παυλόπουλος: Μη βάλετε… βραχιολάκι στη Χρυσή Αυγή!

“Έμεινα Παυλόπουλος!”…

Νέες βολές “γαλάζιων” βουλευτών κατά Στουρνάρα για τους φόρους – “Σε όποιον αρέσω” απαντάει ο υπουργός Οικονομικών

Άγριος καβγάς Κωνσταντοπούλου – Χρυσοχοΐδη για τη ΔΤ και ψηφιακό σήμα

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μύλος» έγιναν Αγαπηδάκη, Βελόπουλος και Πολάκης στη Βουλή για Τέμπη και Καλογήρου: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» – «Τη μπίζνα σας θα σας την κόψουμε»
Η αιχμή Βελόπουλου για «επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις στα Τέμπη» προκάλεσε το ξέσπασμα της Αγαπηδάκη. «Σφήνα» στην κόντρα ο Πολάκης για τα περί «σκούπας στη Δικαιοσύνη»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν κοινό σκοπό την επιστροφή της χώρας σε «μαύρες» περιόδους – Θα επιστρέφουμε τη χυδαιότητα
«Το ΠΑΣΟΚ ξεπλένει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θύματα του στη σκευωρία της Novartis ήταν πρώην βουλευτές και υπουργοί του κόμματός του» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης