Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Ξηροτύρη για “λίστα Λαγκάρντ”: Η μαφία του εσωτερικού δεν επιτρέπει τον έλεγχο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα 142,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι φόροι και τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί από τους ελέγχους που έγιναν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στα εμβάσματα και τις καταθέσεις του εξωτερικού και διάφορες άλλες λίστες, δήλωσε στη Βουλή ο Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη.

“Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να πιάσει την φοροδιαφυγή και ο αριθμός των ελέγχων αυξάνεται συνεχώς, ενώ για πρώτη φορά έχει διαμορφωθεί ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι παρεβάσεις ήτα αποτελεσματικές”, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά στη “λίστα Λαγκάρντ”, όπως τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση και ο ίδιος δεν μπορεί να δώσει στοιχεία.

Από την πλευρά της, η Ασημίνα Ξηροτύρη, αμφισβήτησε ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ με αφορμή τις δηλώσεις για τη “λίστα Λαγκάρντ” τονισε ότι υπάρχουν υποψίες πως υπάρχει μαφία του εσωτερικού που δεν επιτρέπει να υπάρξει έλεγχος.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΔΗΜΡ επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιχαίρει για τα 142,5 ευρω, καθώς -όπως είπε- βάσει των εκτιμήσεων τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή θα έπρεπε να είναι 2-3 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα που μίλησαν για απειλές κατά της ζωής τους

Επιστολή Αθανασίου σε Λαγκάρντ: Πείτε μας ποιοί σας απείλησαν όταν μιλήσατε για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

 

Στη Βουλή οι καταγγελίες Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη λίστα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε