Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο “αντάρτικο” εναντίον του Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων – “Ας βρει ισοδύναμα ή ας παραιτηθεί”

Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο “αντάρτικο” εναντίον του Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων – “Ας βρει ισοδύναμα ή ας παραιτηθεί”

 – Ο Παναγιώτης Ρήγας δήλωσε πως θα πρέπει να φορολογηθούν όλοι με βάση το Ε9
– Πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άφησαν αιχμές για τη στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας
– Κάποιοι βουλευτές ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων
– Οι περισσότεροι φαίνεται πως αρνούνται να συναντηθούν με τον Γιάννη Στουρνάρα

Μετά τους βουλευτές της ΝΔ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήραν το όπλο τους κατά του Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή το ενιαίο φόρο γα την ακίνητη περιουσία (ΕΝΦΑ) καλώντας ουσιαστικά τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει το νομοσχέδιο και να προχωρήσει σε σημαντική αναμόρφωση του.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. Παναγιώτης Ρήγας, φέρεται να είπε πως «Θα πρέπει να φορολογηθούν όλοι με βάση το Ε9. Το 2012 από το χαράτσι υπήρξαν έσοδα 2,75 δις ευρώ. Τώρα που ο Στουρνάρας επεκτείνει το φόρο και σε αγρότες υπολογίζει τα έσοδα σε 2,9 δις ευρώ. Πως είναι δυνατόν; Προφανώς κάποιους απαλλάσσει από την φορολογία».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Δριβελέγκας κάλεσε τον κ. Στουρνάρα «να βρει ο ίδιος τα ισοδύναμα, αλλιώς να παραιτηθεί» και αφήνοντας αιχμές κατά βουλευτών της ΝΔ τόνισε, «εμείς δεν θα κάνουμε καραγκιοζιλίκια με ερωτήσεις και δήθεν διαπραγμάτευση», αφήνοντας αιχμές για διάφορους βουλευτές της ΝΔ.

Ο Γιάννης Κουτσούκος σημείωσε «από φόρο περιουσίας που ζητούσαμε πήγαμε σε φόρο ακινήτων», ενώ ο Γιώργος Ντόλιος επισήμανε ότι «πρέπει το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να έρθει άλλο που να ταιριάζει με την φιλοσοφία μας». Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και ο Μιχάλης Κασσής.

Το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη ουσία του νομοσχεδίου προτείνει:

• Την καθιέρωση αφορολόγητου ποσού

• Την εδική αντιμετώπιση των κατ’ επάγγελμα αγροτών

• Την φορολόγηση συνολικά της Ακίνητης Περιουσίας του ιδιοκτήτη,

• Τη μείωση από 1 σε 0,8 του Συντελεστή Πρόσοψης στα «τυφλά» ακίνητα (κυρίως σε διαμέρισμα σε φωταγωγό).

• Τη μείωση από 1 σε 0,8 του Συντελεστής Παλαιότητας για τα κτίσματα άνω των 50 ετών.

• Τη διάκριση των αρδευόμενων ή μη ελαιοκαλλιεργειών και δενδροκαλλιεργειών με αντίστοιχη πρόταση για μείωση του Συντελεστή Χρήσης των μη αρδευόμενων.

• Την εξέταση εκπτώσεων και αναστολής πληρωμής φόρου με κοινωνικά κριτήρια ειδικών κατηγοριών πχ. Αύξηση του εισοδηματικού ορίου των 7.000€.

• Σχετικά με τη χορήγηση αναστολής καταβολής του οφειλόμενου φόρου για τα Νομικά Πρόσωπα, προτείναμε το εξής: α) τη διατήρηση του 30% μείωσης του συνολικού κύκλου εργασιών σε σχέση με το προηγούμενο με αυτό φορολογικό έτος για τις προσωπικές εταιρείες (ΟΕ, ΕΕ κλπ) β) την αύξηση σε 50% για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΑΕ, ΕΠΕ κλπ) γ) τη μη χορήγηση αναστολής για τις εξωχώριες εταιρείες (off shore).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Παραδείγματα – Που αυξάνεται και που μειώνεται ο φόρος!

“Τρομοκρατικό χτύπημα” στα ακίνητα 5.500.000 πολιτών – 2,3 ως 17 ευρώ το τετραγωνικό ο φόρος – Πληρώνουν και τα μισοτελειωμένα ακίνητα!

ΥΠΟΙΚ: Γιατί δεν μπορεί να παραμείνει το χαράτσι

Αποτελειώνουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων με πέντε νέα “χαράτσια”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε