Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Καίει το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών! Απέφυγε ο Σαμαράς να ανοίξει την συζήτηση! – Δείξτε στους πολίτες ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες!

Καίει το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών! Απέφυγε ο Σαμαράς να ανοίξει την συζήτηση! – Δείξτε στους πολίτες ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες!

– “Είναι πολύ σοβαρό το θέμα των πλειστηριασμών. Θα το χειριστώ εγώ ο ίδιος προσωπικά”, φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς στο μίνι υπουργικό
– Τι συζητήθηκε στην σύσκεψη για απολύσεις στο Δημόσιο και κινητικότητα
– Η σύσκεψη κράτησε πάνω από δυο ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή όλων των υπουργών που έχουν κρίσιμες μνημονιακές υποχρεώσεις
– Απειλεί με “πολιτικό ατύχημα” το ΠΑΣΟΚ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου

Μπορεί το μίνι υπουργικό να κράτησε πάνω από 2 ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό, όμως αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν η άρνηση του κ. Σαμαρά να συζητήσει το καυτό θέμα της άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών που η ίδια η κυβέρνησή του έχει ανοίξει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν τέθηκε το θέμα στην σύσκεψη, ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα. Είπε επίσης ότι θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση έχει ανησυχήσει πολύ από τις αντιδράσεις τόσο από βουλευτές της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δηλώνουν ευθέως εδώ και αρκετές ημέρες ότι είναι αντίθετοι στο ξεπάγωμα των πλειστηριασμών.

Το αντάρτικο για τους πλειστηριασμούς

Μάλιστα, ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είπε σήμερα ότι η τρόικα θα φέρει την ευθύνη για πολιτικό ατύχημα!

Οι βουλευτές που ευθέως τάσσονται κατά της άρσης του παγώματος των πλειστηριασμών ολοένα και πληθαίνουν: Από τη ΝΔ είναι οι : Βύρων Πολύδωρας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Μιχάλης Ταμήλος, Γιώργος Κοντογιάννης, Κώστας Κατσαφάδος, Κατερίνα Παπακώστα, Φεβρωνία Πατριανάκου και Σοφία Βούλτεψη.
Από το ΠΑΣΟΚ: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Παναγιώτης Ρήγας, Ιωάννης Κουτσούκος Θεοδώρα Τζάκρη και Μιχάλης Κασσής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαστε έτοιμοι

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, εκτός από τις εκκρεμότητες των άλλων υπουργείων για το δικό του είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. “Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων.
“Κάθε υπουργός, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους”, είπε.

Τι άλλο συζητήθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια τεχνική συζήτηση για όλα τα θέματα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο και τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων, από την πορεία του έργου των υπουργών και τους είπε ότι παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκκρεμότητες περί την αμυντική βιομηχανία θα συζητηθούν σε ξεχωριστή σύσκεψη.

Το βάρος στην κινητικότητα

Μέχρι τις 23 Αυγούστου, μέχρι την Παρασκευή δηλαδή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει στα χέρια του συγκεκριμένους αριθμούς από κάθε υπουργείο που θα τεθούν σε κινητικότητα.
Οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν μέσα στην εβδομάδα όταν θα συνεδριάσει το συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς σε υπουργούς: «Κλείστε» την κινητικότητα μέχρι την Παρασκευή!

Στη “μάχη” των προαπαιτούμενων ενόψει της τρόικας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε