Σάββατο, 20 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Καλαμπούρι όσα λέει ο Βενιζέλος – Αποστάτες όσοι δε θέλουν να είναι δεκανίκια του Σαμαρά;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η μονομαχία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνεχίζεται με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει το… γάντι και μέσω του δεύτερου μέρους της συνέντευξής του στην εφημερίδα Αυγή να απαντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στα περί αποστασίας.

Με συμπληρωματική δήλωση στην Αυγή (μετά την αντίδραση Βενιζέλου μέσω των Νέων) ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για “βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα” και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για “τεράστια αγωνία και αμηχανία”.

“Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε σαν καλαμπούρι” λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης πως του επιτέθηκε για αντιπερισπασμό και πως “δεν διστάζει να κακοποιήσει την Ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασίας όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα”.

Χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στο κάλεσμα Τσίπρα προς βουλευτές να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας, πολιτικό τυχοδιωκτισμό και πολιτική αλητεία

Αφήνει αιχμές και για τον Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας για πρόσωπα που έρχονται στο νου και ιστορικές μνήμες που ξυπνούν.

“Τις δηλώσεις Βενιζέλου τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία. Φαίνεται ότι είναι πιστός στο δόγμα: ‘Καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός’. Γι’ αυτό και δεν διστάζει να κακοποιήσει την Ιστορία και να κατηγορήσει ακόμη και για αποστασίας όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κ. Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και λαοκτόνα μέτρα.

Και τα λέει αυτά μέσα στον πανικό του, χωρίς να υπολογίζει ποια κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε και με τη λίστα Λαγκάρντ; ‘Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’”, λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σε κλίμα μάλλον βαρύ, όχι εξαιτίας της κόντρας του Αλέξη Τσίπρα αλλά μετά τους σκληρούς χαρακτηρισμούς (σ.σ. είναι ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ είπε) που χρησιμοποίησε ο Βασίλης Μουλόπουλους κατά του Πέτρου Τατσόπουλου.
Ο δεύτερος ουσιαστικά προανήγγειλε, μέσω twitter, την αποχώρησή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για “μια τελευταία παράσταση του γελωτοποιού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντόρα κατά Τσίπρα: Δεν έχει πολιτική λύση και τάζει στους πάντες

Μαίνεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Σκουρλέτης σε Βενιζέλο: Εσύ είσαι ο αποστάτης όχι ο Τσίπρας!

Κεδίκογλου: σε ηθικό και πολιτικό κατήφορο ο Τσίπρας

Βενιζέλος: Ντροπή κύριε Τσίπρα να απευθύνετε πρόσκληση αποστασίας!

Σκουρλέτης σε Βενιζέλο: Οι βουλευτές έχουν ελευθερία συνείδησης

Κάλεσμα Τσίπρα σε… αντάρτικο: Καταψηφίστε τα μέτρα κι ελάτε στον ΣΥΡΙΖΑ

Μουλόπουλος: Γελωτοποιός και βιζιτού ο Τατσόπουλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε