Κυριακή, 7 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Καμίνης: Η Αθήνα θα επιστρέψει στις διεθνείς τουριστικές αγορές

Καμίνης: Η Αθήνα θα επιστρέψει στις διεθνείς τουριστικές αγορές

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Αθήνα τη φετινή τουριστική χρονιά, καθώς προβλέπεται σημαντική αύξηση των αφικνούμενων τουριστών. Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με θέμα τον τουρισμό, σύσσωμοι οι φορείς του τουρισμού έκαναν λόγο για μεγάλη αύξηση της ροής των τουριστών στην πρωτεύουσα.

Στην παρέμβασή του, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι η φετινή χρονιά προδιαγράφεται πολύ καλή για την πρωτεύουσα, σημειώνοντας ότι η Αθήνα θα επιτύχει επιστροφή στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Την ίδια στιγμή, μετέφερε τα πολύ θετικά μηνύματα που προέρχονται και από το μέτωπο του συνεδριακού τουρισμού, σε ορίζοντα τριετίας.

Ο κ. Καμίνης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 2014, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αλλά και όλα τα μηνύματα, εξελίσσεται πολύ θετικά και τόνισε ότι, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καταγράφεται μία αύξηση 32% των αφίξεων.
Αφού αναφέρθηκε στη βαρύτητα που έχει ο τουρισμός για τον δήμο της Αθήνας, ζήτησε από την κεντρική διοίκηση την αύξηση των αρμοδιοτήτων. Ο δήμος της Αθήνας, όπως είπε ο κ. Καμίνης, θα πρέπει να γίνει μητροπολιτικός, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.

Εστιάζοντας στο σχέδιο του δήμου για τον τουρισμό, υπογράμμισε ότι αυτό έχει ενταχθεί στους άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα» και προβλέπει δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2015. Σημαντικό μέρος του θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους δύο κύριους τουριστικούς φορείς της χώρας, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει και θα εντάξουν δράσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, υπογράμμισε ότι η Αθήνα, εφέτος, θα έχει επιπλέον 700.000 αφίξεις, οι οποίες μπορεί να ανέλθουν έως και στο ένα εκατομμύριο. Όπως είπε, η Αθήνα εισέρχεται σε τροχιά ανόδου και μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος. «Η Αθήνα, στο παρελθόν έχει υποστεί πλήγμα στον τουρισμό που μεταφράζεται σε δύο εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία» είπε.

Ο κ. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι εφέτος, οι συνολικές αφίξεις σε πανελλαδικό επίπεδο θα ξεπεράσουν τα 18,5 εκατομμύρια με ορατό το ενδεχόμενο και των 19 εκατομμυρίων. Προς επίρρωσιν τούτου, υπογράμμισε ότι οι αεροπορικές εταιρίες, για το 2014, έχουν προγραμματίσει επιπλέον 1,5 εκατομμύρια θέσεις.

Σε ό,τι αφορά το τουριστικό προϊόν της Αθήνας, ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι ο ΣΕΤΕ θα συνδράμει τις πρωτοβουλίες του δήμου για την επανατοποθέτηση του τουριστικού προϊόντος της. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΕΤΕ, μέσω του νέου διαδικτυακού κόμβου τής Marketing Greece, Discover Greece, θα προβάλλει το τουριστικό προϊόν της Αθήνας και συγκεκριμένα την Αθηναϊκή Ριβιέρα, που -όπως είπε- μπορεί να αναδειχθεί στο «Mαϊάμι της Ευρώπης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης, που τόνισε ότι η Αθήνα κερδίζει ένα κομμάτι της πελατείας που έχασε τα προηγούμενα χρονιά και στάθηκε σε μελέτη του Επιμελητηρίου που επισημαίνει ότι η Αθήνα υστερεί στο νεανικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Επίθεση” Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σε Καμίνη για το γηπεδικό!

Σπηλιωτόπουλος: Ο Κακλαμάνης είναι μεγάλος, ο Καμίνης παραδίδει την Αθήνα όπως την παρέλαβε

Δριμύ κατηγορώ του Σπηλιωτόπουλου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Καμίνης: Η Λεωφόρος είναι χώρος πρασίνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε