«Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.»
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με αυτά τα λόγια ο μέχρι πρότινος “άνθρωπος” του Αλέξη Τσίπρα και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνήσει στον βουλευτή του και του είχε ζητήσει σε έντονο ύφος να παραιτηθεί, αφού ο τελευταίος έλεγε ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία!
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα με τον βουλευτή να στέλνει την παραίτησή του στο προεδρείο της Βουλής και το Μαξίμου να στέλνει έτσι ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους επιθυμούν να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική γραμμή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα. Αντικαταστάτης του Γ. Σακελλαρίδη θα είναι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητήσει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο αλλά αυτές δεν έγιναν και έτσι εκείνος διεμήνυσε ότι δεν θα παρίσταται στην ψηφοφορία. Η συνέχεια ήταν να δεχθεί το τηλεφώνημα του πρωθυπυργού κατά το οποίο του ζήτησε να παραιτηθεί σε πολύ έντονο ύφος.
Η δεύτερη απώλεια έχει ήδη προαναγγελθεί από το πρωί με τον συνεργαζόμενο με τους ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο, ενώ κάποιοι κατονομάζουν ως ύποπτους άλλους 2-3 βουλευτές. Αυτοί θα μπορούσαν ακόμα και να παραδώσουν την έδρα τους.
Πάντως, στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά σε όσους θεωρούνται επικίνδυνοι, έχει ξεκινήσει λεκτικό μασάζ που ξεκινάει με την φράση: «δεν πρέπει να επιτρέψουν η πρώτη αριστερή κυβέρνηση να γίνει αριστερή παρένθεση».
Μουδιασμένοι και άλλοι στην Κ.Ο.
Μπορεί χθες στην εν κρυπτώ ουσιαστικά από τα ΜΜΕ συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα να ήταν…διερευνητικό από την πλευρά των βουλευτών και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να πετάει συνεχώς το μπαλάκι των απαντήσεων στις ερωτήσεις των βουλευτών στον Γιώργο Σταθάκη, ωστόσο η ΚΟ του κυβερνώντος είναι πλέον κοινή διαπίστωση είναι κάτι παραπάνω από μουδιασμένη από τις τελευταίες εξελίξεις.
Και αυτό γιατί η πιο “κόκκινη γραμμή” ίσως των προεκλογικών εξαγγελιών αυτή της πρώτης κατοικίας με το γνωστό σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” έγινε….”ροζ”, καθώς η νέα συμφωνία με τους δανειστές αλλά και αυτή που έρχεται για το ασφαλιστικό θολώνουν σημαντικά το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης.
Παράλληλα η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης για ισοδύναμα στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, αφού μετά την μπίρα αναγκάζεται να βάλει νερό και στο κρασί λόγω των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων στην επιβολή ΕΦΚ, αλλά και τον προβληματισμό των ΑΝΕΛ.
Πρώτος πολιτικός σχολιασμός στην Βουλή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο για την απαίτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Γαβριήλ Σακελαρίδη να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα επειδή δήλωσε πως θα απέχει από την ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου Νο3.
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μόλις έγινε γνωστή η είδηση προχώρησε σε παρέμβασή του στην συζήτηση λέγοντας «θα θέλαμε να τοποθετηθεί άμεσα ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος γιατί τρέχουν πολιτικά γεγονότα. Και εάν ισχύει ότι αναγκάζεται βουλευτής σε παραίτηση γιατί δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα, τότε η Δημοκρατία αυτή έχει σχέση όπως ο φάντης με το ρετσινόλαδο».