Συμβαίνει τώρα:
Ουρές χιλιομέτρων σε Κηφισό, Κηφισίας και Μεσογείων - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Αθηνών
Πολιτική

Kασσελάκης για Μάτι: Με αυτό το άρθρο έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι

«Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι;», διερωτάται ο Στέφανος Κασσελάκης σε σε βίντεο –παρέμβασή του που αναρτήθηκε στα social media.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «κατ’ επάγγελμα ψέμα», αναφερόμενος στο Μάτι, για το γεγονός «πώς η ΝΔ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν».

«Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει», διαμηνύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Η σκέψη μου αυτές τις μέρες είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων στο Μάτι, που περίμεναν δικαίωση έξι ολόκληρα χρόνια, και είδαν τους υπεύθυνους να πληρώνουν και να φεύγουν σαν «κύριοι».

Θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τις απαράδεκτα χαμηλές ποινές στη δίκη για το Μάτι;

Ας δούμε μαζί πρώτα το κατ’ επάγγελμα ψέμα του κ. Μητσοτάκη.

Ας δούμε μαζί και την αλήθεια, από τον ποινικολόγο κ. Καπερνάρο, ο οποίος εξηγεί πώς τα κακουργήματα βαφτίστηκαν πλημμελήματα για να φτάσουμε σε αυτές τις ποινές.

Σας διαβάζω κι ένα απόσπασμα από την ανάρτηση του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, κ. Σωτηρόπουλου:

Το ίδιο άρθρο 302, όπως ίσχυε με τον Π.Κ. του 1950, ίσχυε το 2018, το 2019, το ίδιο κι απαράλλαχτο ισχύει και σήμερα.

Με αυτό το άρθρο λοιπόν έπεσαν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης αναβάθμισε μόλις έγινε Πρωθυπουργός.

Δείτε τώρα ποιος επιτρέπει σε καταδικασμένους να εξαγοράζουν τις ποινές τους και να είναι ελεύθεροι.

Εξηγεί ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βερβεσός, πώς η ΝΔ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ώστε οι ένοχοι να πληρώνουν και να φεύγουν.

Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει. Και σας υπόσχομαι ότι θ’ αλλάξει.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος