Πολιτική

“Κάτσε καλά Αλέξη” – Η κόντρα με τον Βενιζέλο όταν ο Τσίπρας πρότεινε Αρσένη!

Έντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όταν για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη.

Όταν ο κ.Τσίπρας έριξε στο τραπέζι το όνομα του Γεράσιμου Αρσένη ο κ.Βενιζέλος με οργισμένο ύφος του είπε: Όλες αυτές τις ημέρες φωνάζετε για υπηρεσιακή κυβέρνηση και τώρα έρχεστε και προτείνετε πολιτικό πρόσωπο; Πρόκειται για κολοσιαία αντίφαση! Δεν είναι δυνατόν να αρνείσαι μια οικουμενική κυβέρνηση και να έρχεσαι τώρα να μου προτείνεις πολιτικό πρόσωπο για υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Πρόκειται για φτηνή κομματική συναλλαγή”.

Τότε, ο κ.Τσίπρας απάντησε ότι αποδέχεται την πρόταση Παπούλια να παραμείνει ο κ.Παπαδήμος πρωθυπουργός κάτι το οποίο είχαν αποδεχθεί οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζελος.

Όμως, επειδή τόσο οι κύριοι Καμμένος, Κουβέλης και Παπαρήγα διαφώνησαν και με την επιλογή Παπαδήμου ο κ.Τσίπρας συμφώνησε στην επιλογή του Προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Η κίνηση Τσίπρα να προτείνει τον σύζυγο της Λούκας Κατσέλη για υπηρεσιακό πρωθυπουργό θεωρείται ξεκάθαρο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμαχία με την Κοινωνική Συμφωνία ενόψει των εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

17 Ιουνίου οι εκλογές – Πικραμμένος πρωθυπουργός – Πρόταση Παπούλια για παραμονή Παπαδήμου, τη δέχτηκαν Σαμαράς, Βενιζέλος – Αρσένη πρότεινε ο Τσίπρας

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε οικογένειες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»
Οι δικαιούχοι ανάφεραν ότι το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου που έχουν λάβει είναι σαφώς χαμηλότερο συγκριτικά με το ενοίκιο που πλήρωναν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε οικογένειες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»
Χαμός στη δίκη του Πάνου Καμμένου με μάρτυρα κατηγορίας τον Νίκο Κοτζιά: Απειλές, καταγγελίες και παρέμβαση της αστυνομίας
Ο μάρτυρας υπεράσπισης κατήγγειλε πως δέχτηκε απειλές από τον Νίκο Κοτζιά με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Πάνου Καμμένου να ζητήσουν την άμεση σύλληψή του
Χαμός στη δίκη του Πάνου Καμμένου με μάρτυρα κατηγορίας τον Νίκο Κοτζιά: Απειλές, καταγγελίες και παρέμβαση της αστυνομίας