Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Καυγάς δύο υπουργείων για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού

Καυγάς δύο υπουργείων για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού

 Η απόδραση του Χριστοδουλου Ξηρού έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς και “καυγά” ανάμεσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. 

 Αν και στην αρχή της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού έγινε μία προσπάθεια έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πολιτικό θέμα ανάμεσα στα δύο υπουργεία, το Δημόσιας Τάξης και το Δικαιοσύνης, τελικά όσο οι μέρες περνούν το πολιτικό παρασκήνιο φουντώνει. 

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ξεκαθάρισαν σήμερα πως η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί για την άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού και μάλιστα αναφέρει όλες τις ενέργειες της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού καταδεικνύουν ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως η ΕΛΑΣ για την άδεια που θα ελάμβανε ο Χριστόδουλος Ξηρός και ότι δεν αγνοήθηκε καμία προειδοποίηση προς την ΕΛΑΣ σχετικά με τις άδειες κρατουμένων.

Σκοπός της ενημέρωσης αυτής που ζητάει η Ελληνική Αστυνομία είναι για να υπάρχει επιτήρηση των ατόμων που λαμβάνουν άδειες από τις φυλακές, καταλήγουν οι πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, αμέσως μετά από αυτές οι διαρροές ήρθε η σειρά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να διαρρεύσει τη δική του εκδοχή!

Συγκεκριμένα το υπουργείου Δημόσιας Τάξης αναφέρει πως στην Ελληνική Δημοκρατία δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την παρακολούθηση κρατουμένων στους οποίους χορηγείται άδεια η άδεια χορηγείται εφόσον το αρμόδιο συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει δικαστικός λειτουργός έχει κρίνει ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος για την τέλεση νέου εγκλήματος σε περίπτωση άλλωστε διαφωνίας του δικαστικού λειτουργού αποφαίνεται αμετάκλητα το αρμόδιο δικαστηρίο (οικείο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών ως συμβούλιο) άρα η άδεια χορηγείται με κυρίαρχο ρόλο των δικαστικών λειτουργών χωρίς παρέμβαση ή προηγούμενη ερώτηση προς την αστυνομία.

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ αφορά τον έλεγχο και μόνο των περιοριστικών όρων διαμονής όπως εμφάνιση στα οικεία ΑΤ κτλ και προφανώς δεν περιλαμβάνει κανενός είδους παρακολούθηση κρατουμένων που βρίσκονται σε άδεια. Αντί λοιπόν κάποιοι να παραβλέπουν την υφιστάμενη νομοθεσία για να αποσείσουν τις ευθύνες τους θα ήταν καλύτερο να ήταν πιο προσεκτικοί κατά την εφαρμογή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

O Aθανασίου απαντά στα καρφιά του Δένδια: Η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί για τη άδεια του Ξηρού

Η πενθήμερη άδεια των… έξι ημερών του Χριστόδουλου Ξηρού – Οι πέντε όροι: ποιους μπορούσε να βλέπει, πότε έπρεπε να γυρίσει στη φυλακή – Τα έγγραφα

Φεύγουν και δεν γυρίζουν ποτέ οι αδειούχοι κρατούμενοι; Πόσοι “μιμήθηκαν” τον Ξηρό

Ξεφάντωσαν Ξηρός και Πυρήνες στον Κορυδαλλό – Έγινε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι – Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας των φυλακών και όσοι είχαν βάρδια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε