Δευτέρα, 22 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κομισιόν: 2,9 δισ το δημοσιονομικό κενό; Δε νομίζω…

Κομισιόν: 2,9 δισ το δημοσιονομικό κενό; Δε νομίζω…

Πολλά δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν σήμερα πως η τρόικα, που μετά τις… δεσμεύσεις της ελληνικής πλευράς επιστρέφει στην Αθήνα, ανεβάζει το δημοσιονομικό κενό στα 2,9 δισ ευρώ. Όμως η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει το ποσό αυτό.

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέφουν στην Αθήνα, αφού οι ελληνικές αρχές έστειλαν στις Βρυξέλλες όλες τις… πληροφορίες που χρειάζονταν για να πειστούν οι δανειστές να μας… «κάνουν τη χάρη» να γυρίσουν για το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον Ο’ Κόνορ, οι πληροφορίες που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή αφορούσαν δημοσιονομικά ζητήματα και συγκεκριμένα το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού για το 2014, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τους όρους του ελληνικού προγράμματος.

Όπως είπε, η Επιτροπή ανέμενε αυτές τις πληροφορίες προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. «Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Αθήνα και η αξιολόγηση του προγράμματος προχωρά και πάλι» σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιορίζει το δημοσιονομικό κενό στα 2,9 δισ. ευρώ, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, ο εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι το ποσό αυτό δεν βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα. «Δεν αναγνωρίζω αυτό το ποσό» απάντησε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση εάν την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς το θέμα της έλευσης της τρόικας, ο Σάιμον Ο Κόνορ είπε ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαπίστωση Σούλτς: Οι άνθρωποι στην Μεσόγειο είναι το ίδιο έξυπνοι με εκείνους της βόρειας Ευρώπης

ΙΟΒΕ: Επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Οι… σκληροί της τρόικας και τα πέντε αγκάθια – ΔΕΚΟ, απολύσεις και “λουκέτο” σε ΕΛΒΟ, ΕΑΣ

Τσίπρας: «Εγώ στο Τέξας θα πάω!»

Wall Street Journal: Η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας

Τράπεζες μπλοκάρουν το ακατάσχετο των καταθέσεων

Η τρόικα (ξανά)έρχεται… – Τα πέντε «αγκάθια»

Στουρνάρας: Ανεβήκαμε στο Κιλιμάτζαρο, μην πέσουμε 100 μέτρα πριν την κορυφή

Τα “αγκάθια” στις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αρχίζουν από Τρίτη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε