Πολιτική

Kωνσταντίνος Τασούλας κατά Αντώνη Σαμαρά: Ο εκδικητικός πατριωτισμός είναι υποκρισία και βαρβαρότητα

Βολές με νόημα εκτόξευσε ο Κωνσταντίνος Τασούλας εναντίον του Αντώνη Σαμαρά. Αφορμή όσα ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός περί εθνικών θεμάτων με αιχμές για μειοδοσία.

Με φόντο τη διαγραφή του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και όσα καταλόγισε περί εθνικής μειοδοσίας, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας πέρασε στην αντεπίθεση, κατά την εκδήλωση αποδοχής και τοποθέτησης μπροστά από την Αίθουσα της Γερουσίας του χαρακτικού του A. Τάσου για τον Σπύρο Μουστακλή.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε για τον Αντώνη Σαμαρά ότι «πατριωτισμός επιδεικτικός, οικειοποιήσεως, μονοπωλήσεως και πολύ περισσότερο τιμωρητικός και εκδικητικός, δεν είναι πατριωτισμός, είναι υποκρισία και βαρβαρότητα» και επισήμανε:

«Κάποιοι και σήμερα αντιλαμβάνονται και μεταχειρίζονται τον πατριωτισμό ως εκδίκηση για όσους κατά τη γνώμη τους δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές».

O Κωνσταντίνος Τασούλας σημείωσε ακόμη ότι τα αποκαλυπτήρια του έργου του A. Τάσου για τον Σπύρο Μουστακλή συμπίπτουν με την 51η επέτειο του Πολυτεχνείου, όπου ο Μουστακλής πήγαινε μέχρι τον θάνατό του και παρότι δεν μπορούσε να μιλήσει, μπορούσε να εκφραστεί.

«Ο Μουστακλής δεν αυτοανακηρύχθηκε αγωνιστής, όπως κατά κόρον σήμερα πολλοί από εμάς κάνουμε για τους εαυτούς μας. Ο Μουστακλής είναι αγωνιστής γιατί υπέστη και γιατί ανέλαβε με αυτή την γλυκύτητα στο βλέμμα και όχι την εκδικητικότητα, ανέλαβε αυτό το κόστος γιατί ήξερε ότι η δημοκρατία για να μην είναι παράλυτη πρέπει να είναι μαχόμενη και όταν είναι μαχόμενη έχει κόστος για όσους την υπερασπίζονται» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πρόσθεσε ακόμη το έργο συνυπάρχει στον διάδρομο που οδηγεί στη Γερουσία με ένα ακόμη έργο του Α. Τάσσου «17 Νοέμβρη» του Τάσσου, το οποίο άρχισε να δημιουργεί τρεις μέρες μετά το Πολυτεχνείο, με τον «Κώδικα της Γόρτυνος», τον πρώτο γραπτό κώδικα νομοθεσίας στην Ευρώπη και το πορτρέτο του φιλέλληνα Αμβρόσιου Φιρμίνου Διδότου, ενός σπουδαίου τυπογράφου, ο οποίος βοήθησε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 να αποκτήσει τυπογραφείο, φωνή και βοήθησε τα ελληνικά γράμματα.

«Ο Μουστακλής δηλαδή σε αυτόν το διάδρομο, κυρίες και κύριοι, συνυπάρχει με ότι ευγενέστερο έχει βγάλει η ανθρώπινη ιδιότητα, με τη νομοθεσία, με τον πολιτισμό και με την ελευθερία, για την οποία αγωνίστηκε όχι λεκτικά, αλλά με κόστος και σήμερα επάξια, άξιος της πατρίδος» κατέληξε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα