Πολιτική

Κραυγή απόγνωσης Ρακιντζή στους δικαστές για να καταπολεμηθεί η διαφθορά

«Πρέπει να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη, γιατί στον πόλεμο της διαφθοράς τελικός κριτής είναι η Δικαιοσύνη. Χωρίς καλή λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να έχουμε καλά αποτελέσματα» τόνισε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για να τον ενημερώσει για την ετήσια έκθεσή του.

Ο κ. Ρακιντζής απηύθυνε έκκληση στους δικαστές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η Δικαιοσύνη, καθώς έχει συσσωρευτεί πολύς όγκος εκκρεμών υποθέσεων για να αντιμετωπισθεί η διαφθορά.

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει «τι νέα υπάρχουν» στο ζήτημα αυτό, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είπε: «Η διαφθορά μειώθηκε κατά ποιότητα, δηλαδή έγινε πιο φτηνό το φακελάκι. Τα πάντα εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση. Ευτυχώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δουλεύουν καλά».
«Και αυτό είναι καλό νέο» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ρουκετοπόλεμος” υπουργών με τους δικαστές για το χτύπημα στο Mall – Κύκλοι Δένδια: Εξαιτίας μειοψηφίας δικαστών διαφεύγουν τρομοκράτες”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ρωμανός: «Πυρά» σε ΠΑΣΟΚ για «συριζοποίηση» μετά από ανακοίνωση της νομαρχιακής Ζακύνθου «να πάρουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους»
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «επικροτεί τη στάση των τοπικών στελεχών του στη Ζάκυνθο που προτρέπουν τους πολίτες σε αυτοδικία;» ρωτά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
Ο Νίκος Ρωμανός
Νίκος Παπαδόπουλος για τον βανδαλισμό στην Εθνική Πινακοθήκη: «Έδωσα λόγο στην Παναγία να κάνω ό,τι μπορώ για να αφαιρεθούν τα έργα»
«Έδειχναν αυτά τα "περιττώματα του διαβόλου" σε μικρά παιδιά... Οι συγκεκριμένες εικόνες στην Εθνική Πινακοθήκη είναι τρεις φορές χειρότερες από ακατάλληλες ταινίες» είπε
Εθνική Πινακοθήκη