Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα απολυθούν 15.000 μέσα στο 2014 – Δε με νοιάζει αν ο Τσίπρας είναι άθεος αλλά αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα απολυθούν 15.000 μέσα στο 2014 – Δε με νοιάζει αν ο Τσίπρας είναι άθεος αλλά αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο

– «Θα απολύσουμε 15.000 στο Δημόσιο και θα προσλάβουμε άλλους τόσους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
– «Εχει τελειώσει η εποχή των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις»
– «Λίστες για καταργούμενους φορείς υπήρχαν, βούληση δεν υπήρχε»
– Για ΣτΕ: «Υπαρχει διαρροή δεν υπάρχει ακόμη απόφαση»
– «Ακόμα κι αν δεν είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές δνε ήρθε το τέλος του κόσμου»

Με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και για τους προκατόχους του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για τις απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και την συζήτηση που έχει ανοίξει για τον Αλέξη Τσίπρα και την επίθεση που δέχθηκε από τη ΝΔ μετά την αποκάλυψη στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι άθεος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε ότι βάσει των συμφωνηθέντων πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15.000 άνθρωποι μέχρι το τέλος του 2014 και σημείωσε ότι ο στόχος των απολύσεων θα επιτευχθεί. Προσέθεσε όμως ότι θα συνοδεύονται από «ισοδύναμες προσλήψεις».

Μάλιστα είπε ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών και των παράτυπων μετατροπών των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, θα εκπλαγούμε όλοι από το βαθμό της ασυδοσίας.

Είπε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση στους συγκοινωνιακούς φορείς και τα αποτελέσματα θα τα έχουμε σε δυο μήνες.

Λίστες υπήρχαν αλλά κάποιοι έκαναν πως δεν τις έβλεπαν…

«Η συζήτηση για τους καταργούμενους φορείς πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια υπήρχαν οι λίστες, δεν υπήρχε πολιτική βούληση. Όταν λεμε κατάργηση εννοούμε το κλείσιμο, μιλάμε πάντα για ΝΠΙΔ. Τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ας κλείσουμε πλεονάζοντες οργανισμούς που είναι πολυτέλεια για σήμερα» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ο μεγαλύτερος από τους 21 φορείς που καταργούνται ως μη απαραίτητοι είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με 140 εργαζομένους και η ευθύνη των διοδίων στα Μάλγαρα μεταφέρεται στην Εγνατία.

Για τους σχολικούς φύλακες είπε ότι η διαδικασία κινητικότητας θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν σχολιάζουμε τέτοιες αποφάσεις είπε αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους τονίζοντας ότι πρόκειται για διαρροή.

Πρόσθεσε ότι: «Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως και αποφάσεις για προσφυγές που οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιωθεί».

«Δεν με ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας είναι άθεος»

«Δεν με ενδιαφέρει αν ο Τσίπρας είναι άθεος, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο» δήλωσε και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για ακραία πόλωση. «Οι καλοί αντιμνημονιακοί και οι κακοί μνημονιακοί που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στην ευημερία με επιδόματα και υψηλούς δανεισμούς . Δεν λένε πού θα βρουν τα λεφτά για να χρηματοδοτήσουν αυτό το θαυμάσιο όραμα. Δεν αντέχει στη λογική η σκέψη ότι θα σκίσουμε μνημόνια, θα πιάσουμε την Ευρώπη από το λαιμό».

«Δεν πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές θα είναι πρόκριμα για τις πολιτικές εξελίξεις. Εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα. Ακόμη κι αν δεν είμαστε, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

340.000.000 ευρώ πρέπει να επιστρέψει το κράτος στους ένστολους – Ένστολοι: «Λένε ότι μας σκέφτονται, αλλά να το δείξουν και εμπράκτως»

Το “φάντασμα” των εκλογών στοιχειώνει το Μαξίμου

Άδωνις ο κυνικός: “Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε”

Τι σημαίνει η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές των στρατιωτικών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε