Πολιτική

Κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης θέλει ο Καρατζαφέρης

Υπέρ της εθνικής συνεννόησης και της ανάγκης κυβέρνησης οικουμενικής αντίληψης τάχθηκε εκ νέου με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Λίγο μετά την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε για «μια ιδιότυπη δικτατορία δανειστών», την οποία για να αντιμετωπίσει η χώρα, «πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά».

Υποστήριξε, επίσης, ότι αυτή η εβδομάδα μπορεί να σημάνει το τέλος «μίας μάλλον απογοητευτικής μεταπολιτευτικής περιόδου και να είναι η αρχή μίας αναγέννησης του Έθνους» και εξέφρασε την ελπίδα ότι τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς «θα βρουν το πολιτικό θάρρος και να πουν το μεγάλο “ναι”».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, σε μια εξαιρετικά κομβική στιγμή για τον τόπο, όπως η σημερινή, οι μικροσκοπιμότητες και οι μικροϋπολογισμοί δεν μπορούν να έχουν θέση.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα υπάρξει το μίνιμουμ της λογικής», όπως είπε και εξήγησε ότι εννοεί πως πρέπει να υπάρξει μιας οικουμενικής αντίληψης σύνθεση για να μπορεί να βγάλει τη χώρα από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

«Νομίζω ότι τα γεγονότα υπαγορεύουν σε όλους μας μεγαλύτερη σοβαρότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ – με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίας Δαμανάκη – ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά από κανέναν, «παρά μόνο ως εφεύρημα της στιγμής, για να εξυπηρετήσει πρόσκαιρες πολιτικές αδυναμίες»

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την κα Δαμανάκη λέγοντας: «Όταν η δήλωση προέρχεται από τα χείλη της κας Δαμανάκη, εγώ θα την ανακαλούσα, αν ήμουν στη θέση του Πρωθυπουργού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δραματικές οι εξελίξεις! Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Παίζουν με τα νεύρα μας! Χθες “άδειαζαν” την Δαμανάκη σήμερα την καλύπτουν!

Αλέξης Τσίπρας: «Να παραιτηθεί η Δαμανάκη» – Απέφυγε να απαντήσει ο Σαχινίδης

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ