Πολιτική

Λιου σε Τσακαλώτο: Η Ευρώπη πρέπει να κάνει ελάφρυνση του χρέους

Σειρά επαφών, στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ, έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη, με κυρίαρχο θέμα τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

Ο κ. Λιου τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της να θέσει το χρέος της Ελλάδας σε βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους, η οποία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αξιόπιστη ανάπτυξη και δημοσιονομικές προσαρμογές που είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο Ευ. Τσακαλώτος είχε επίσης συναντήσεις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στις 11:05 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συνατηθεί με τον Πιέρ Κάρλο Παντοάν, υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, ενώ θα έχει απόψε γεύμα με τον Γουόλι Αντεγιέμο, υποδιευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου για Οικονομικά Θέματα.

Αύριο θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς ερμηνεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις αντιρρήσεις Πολάκη για το φλερτ με τη Νέα Αριστερά
Η άρνησή του να βρεθεί δίπλα στους πρώην συντρόφους του έχει να κάνει με το γεγονός ότι ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τα στελέχη της Ομπρέλας ενώ και με τους πιο μετριοπαθείς είχε ανοικτά θέματα
Ο Παύλος Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Εξοργισμένος με την Κατερίνα Μπατζελή ο Νίκος Ανδρουλάκης - Αρνείται η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να πάρει πίσω τις δηλώσεις της
Πιθανή λύση η αναστολή της κομματικής ιδιότητας της Κατερίνας Μπατζελή για 6 μήνες. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό μέλλον της, ανάλογα με το αν θα ανακατασκευάσει τα όσα είπε
Η Κατερίνα Μπατζελή
«Καρφιά» Μαξίμου για Κικίλια και Γεωργιάδη – Οι «δελφινομαχίες» και η δέσμευση για τις αποδοχές συνολικά των ενστόλων
Στους κόλπους της «γαλάζιας» παράταξης, είναι «ζωηρές» οι συζητήσεις για τον αν και σε ποιο βαθμό οι τοποθετήσεις Κικίλια και Γεωργιάδη σχετίζονται με την επόμενη ημέρα στη Ν.Δ
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας
Επέκταση των αυξήσεων στα Σώματα Ασφαλείας ζητά και ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης με ερώτησή του στη Βουλή
«Η μισθολογική αύξηση πρέπει να επεκταθεί στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που δίνουν καθημερινά έναν αδιάκοπο αγώνα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ
Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης