Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: Τώρα μας είπαν και δολοφόνους, αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα

Την οργή του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με «φόντο» την τραγωδία στα Τέμπη

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με «φόντο» την τραγωδία στα Τέμπη, μιλώντας στο επίσημο δείπνο που παρατίθεται στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2025, το βράδυ της Τετάρτης (19/2/25) στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Thessaloniki Summit 2025, στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε αρχικά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τονίζοντας: 

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για την ανάγκη η Ευρώπη να ξυπνήσει από τον γεωπολιτικό και οικονομικό λήθαργο στον οποίο, δυστυχώς, έχει περιέλθει εδώ και αρκετό καιρό. Και, δυστυχώς, οι πρόσφατες εξελίξεις και αυτή η διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων από τις ΗΠΑ μας υποχρεώνουν όχι μόνο να δούμε την αλήθεια κατάματα, αλλά και να κινηθούμε με μια πολύ μεγάλη ταχύτητα και να υλοποιήσουμε αποφάσεις τις οποίες τις συζητούμε εδώ και πολύ καιρό».

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στον χώρο του Thessaloniki Summit λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης Συνόδου ηγετών που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως είπε η προσεχής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα είναι από τις πιο κρίσιμες «διότι εκεί θα κληθούμε να επικυρώσουμε, να διαμορφώσουμε αποφάσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν, επιτέλους, να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και να μην είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα παρακολούθημα των εξελίξεων».

Για τα Τέμπη: «Τώρα μας είπαν δολοφόνους»

Για την υπόθεση των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε:

«Δεν είναι πόλωση άλλα χυδαία τοξικότητα και προσπάθεια να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου σε ένα βούρκο με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση. Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο. Τώρα μας είπαν δολοφόνους. Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα.

Αυτά πρέπει να σταματήσουν, δε γίνεται να πορευτούμε άλλο σε αυτό το κλίμα. Φτάνουμε στο σημείο σήμερα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτό το πολιτικό κλίμα. Μία τραγωδία να την χρησιμοποιούν κάποιοι όχι για να μάθουν την αλήθεια… Αλλά για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον μεγάλης αναταραχής. Αν θέλουν να έρθουν στη Βουλή να έρθουν να δοκιμάσουν να μας ρίξουν! Είμαστε όμως μια χώρα με θεσμούς και η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη για 4 χρόνια και θα συνεχίσει το έργο της».

«Έχει τεράστιες ευθύνες σύσσωμη η αντιπολίτευση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρώτη μου ευθύνη είναι να κρατήσω σταθερό το σκάφος της πατρίδας μας σε ταραγμένους καιρούς. Θα το φέρω εις πέρας» συμπλήρωσε.

«Ακόμα περιμένω την πρόταση δυσπιστίας. Αν η Αντιπολίτευση δε μπορεί να οργανωθεί, μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού πορίσματος, η κυβέρνηση θα πάει σε προ ημερησίας συζήτηση».

Για την πορεία της υπόθεσης στα Τέμπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Τη Δικαιοσύνη την αποδίδει η Δικαιοσύνη, ούτε τα λαϊκά δικαστήρια ούτε τα τρολ».

«Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Το 8ο Thessaloniki Summit 2025 διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πλαίσιό του τίθενται κρίσιμα ζητήματα για την ανάπτυξη στην νοτιοανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Συμμετέχουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, διακεκριμένοι πολιτικοί και επιχειρηματίες. Το συνέδριο επικεντρώνεται στις γεωπολιτικές εξελίξεις, τη δυναμική των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ και τις μεταναστευτικές ροές αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Βαλκανικής και την ενταξιακή διαδικασία των χωρών της στην ΕΕ…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 3
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ