Πολιτική

Μητσοτάκης για τη νέα ΔΕΗ: Αποτελεί ένα υποδειγματικό success story!

Το όραμα για τη νέα εποχή της ΔΕΗ παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση της εταιρείας, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

“Είναι μια σημαντική η σημερινή ημέρα για τη ΔΕΗ” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της εταιρείας. ‘Η ΔΕΗ αλλάζει, έχει αλλάξει εδώ και 14 μήνες συνολικό προσανατολισμό. Μετατρέπεται από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη. Ανακτά δηλαδή τον προωθητικό και κοινωνικό ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Click4more: ΔΕΗ: Νέο «πρόσωπο» με δωρεάν πάγιο για όλους και εκπτώσεις!

“Τα έκτακτα μέτρα έσωσαν την εταιρεία από την κατάρρευση. Αποδείξαμε ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο και πως κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Μπορεί λοιπόν μια δημόσια επιχείρηση να γίνει απολύτως ανταγωνιστική”, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρακολουθήστε την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ:

“Μετατρέπεται σε δημόσια επιχείρηση που αυξάνοντας τον πλούτο της αυξάνει και τον εθνικό πλούτο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία και τα στελέχη της. Αλλά και σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο ξεχωριστά. Όλοι έβαλαν πλάτη όχι απλά για να φύγουμε από τον κίνδυνο της κατάρρευσης αλλά για το γεγονός ότι η τιμή της επιχείρησης έχει τριπλασιαστεί και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμων επενδυτών. Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει δίχως επιφύλαξη έναν όρο που έχει φθαρεί, ναι η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story”, ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

“Υπάρχει και το βλέμμα στο μέλλον με την ταχύτατη στροφή στις καθαρές και φθηνές πηγές ενέργειας. Ήταν αδιανόητο, ανεξήγητο πως ο κυρίαρχος παίκτης της αγοράς ενέργειας να έχει μερίδιο στις ΑΠΕ που με το ζόρι έφτανε το 3%”, διερωτήθηκε.

“Σύντομα θα υπάρξει και ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο για κατασκευή μονάδων αποθήκευσης ενέργειας και για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα”, προσέθεσε. 

“Νέα διάσταση στη σχέση της ΔΕΗ με τους πελάτες της. Μεγάλη σημασία αποδίδω στη γρήγορη εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών. Το βασικό κέρδος από αυτή τη σημαντικότατη επένδυση είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μετατρέπονται ταυτόχρονα και σε παραγωγούς έξυπνης, καθαρής ενέργειας.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και στο μέτωπο της απολιγνιτοποίησης. όταν πριν από ένα χρόνο στην ομιλία στη ΓΣ του ΟΗΕ ανακοίνωσα το σχέδιο απεξάρτησης από το λιγνίτη, ήξερα ότι έβαζα τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει για να μπορέσουμε να έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο στη μεταλιγνιτική εποχή. Σχέδιο που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και πιστοποιεί τη σημασία που δίνουμε σε αυτό το εμβληματικό έργο. Μια μετάβαση που θα είναι επωφελής για τις τοπικές κοινωνίες”, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Αυτή η διαδικασία θα ανακουφίσει το περιβάλλον, θα αναμορφώσει το παραγωγικό μοντέλο, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. ήδη έχουμε πολλά αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια”, συνέχισε.

“Φέραμε τον ηλεκτρισμό στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας. Στάθηκε η ΔΕΗ πυλώνας για την εθνική πρόοδο, την εθνική προκοπή. Χαίρομαι που η ΔΕΗ γιορτάζει τα γενέθλιά της παρέχοντας νέες μειώσεις, εκπτώσεις για όλους τους καταναλωτές, ειδικά τους πιο ευάλωτους”, υπογράμμισε.

“Προσφέροντας ταυτόχρονα για τον τόπο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αυξήσει συνολικά εθνικό πλούτο και απασχόληση. Όλα αποτυπώνονται στο νέο σύγχρονο, καλαίσθητο λογότυπο της ΔΕΗ. Περιγράφει μια επιχείρηση η οποία πρέπει να είναι σε διαρκή κίνηση, σε διαρκή εξέλιξη, ένα με το μέλλον. Το μέλλον της ΔΕΗ της ανήκει, το μέλλον της ΔΕΗ μας ανήκει. Χρόνια πολλά και πολλές επιτυχίες”,  τόνισε, καταλήγοντας στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ