Κυριακή, 7 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Λύνουν το σταυρόλεξο της “Ελιάς”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Με την καχυποψία να κυριαρχεί στις συζητήσεις μεταξύ “58”ΠΑΣΟΚΛοβέρδου και λοιπών κινήσεων εντείνονται οι διεργασίες για τις τελικές διευθετήσεις αναφορικά με την “Ελιά”. Αύριο το κρίσιμο και όπως όλα δείχνουν τελικό ραντεβού μεταξύ των αντιπροσωπειών των συμμετεχόντων για το όνομα, το σύμβολο αλλά και τα κριτήρια κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου.

Ακανθώδης αποδεικνύεται η πορεία για την κοινή κάθοδο κομμάτων, κινήσεων και προσώπων της Κεντροαριστεράς στις επικείμενες εκλογές με τη σφραγίδα του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καθώς οι συμμετέχοντες επιδιώκουν να εξασφαλίσουν για εαυτούς τους καλύτερους δυνατούς όρους εντός των ορίων του εγχειρήματος. Οι προηγούμενες δύο συναντήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των ¨58”, του ΠΑΣΟΚ, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και των λοιπών κινήσεων και προσώπων έφεραν στην επιφάνεια “οσμή” καχυποψίας, ιδίως από την πλευρά της Πρωτοβουλίας των “58”, που επιχειρούν να ανακόψουν την εκλογική δυναμική, που δίδει σε προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η θεσμοθέτηση του σταυρού στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Δεν αποκλείεται να απαιτηθεί και νέο ραντεβού των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιάννη Βούλγαρη, ώστε να ξεπερασθούν τα εμπόδια και να οδηγηθούν σε συμφωνία αύριο οι συμμετέχοντες στην Ελιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απο – πασοκοποίηση του εγχειρήματος της “Ελιάς”, που επιδιώκουν οι “58” μεθοδεύεται με διάφορους τρόπους, όπως πιστοποιήθηκε στις προηγούμενες δύο συναντήσεις. Οι εκπρόσωποι των “58” σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τάχθηκαν υπέρ του δικαιώματος βέτο για σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων, και η κατάρτιση της ευρωλίστας, αίτημα, που απορρίφθηκε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, του κυρίου Λοβέρδου και των λοιπών κινήσεων. Την ίδια τύχη είχε και η αξίωση τους να τοποθετηθεί ατύπως επικεφαλής της “Ελιάς” αλλά και εκπρόσωπος τύπου, με τους λοιπούς συμμετέχοντες να αντιτείνουν ότι μπορεί να υποδειχθούν δύο ή τρία πρόσωπα, που να μην έχουν κωλύματα από τον εκλογικό νόμο, σχετικά με τις μιντιακές τους εμφανίσεις.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες αλλά και να προλειανθεί το έδαφος για μία συμφωνία κατά την αυριανή νέα συνάντηση των αντιπροσωπειών να υπάρξει ραντεβού του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Βούλγαρη. Η εκτίμηση, που κυριαρχεί, πάντως, σε όλες τις πλευρές είναι ότι οι επιμέρους διαφωνίες, ακόμη και οι αποκλίνουσες προσεγγίσεις δεν θα σταθούν εμπόδιο στην κοινή κάθοδο της “Ελιάς”, με διακριτό όνομα και σύμβολο αλλά και τα ονόματα και τα εμβλήματα των συμμετεχόντων σε εμφανή θέση στην “πολιτική μαρκίζα”. Τα χρονικά περιθώρια είναι, εξάλλου, ασφυκτικά πλέον καθώς πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ η Συνδιάσκεψη της 8ης και 9ης Μαρτίου του ΕΣΚ, παρουσία του υποψηφίου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την Ευρωπαική Επιτροπή, Μάρτιν Σουλτς.

Διαβάστε επίσης

Δύο “Ελιές” για την κεντροαριστερά

 

Αποφασίζουν για το όνομα και το σύμβολο της “Ελιάς”

 

Μάχη χαρακωμάτων για το ευρωψηφόδελτιο στην “Ελιά”

 

Ενώπιος – ενωπίω με τους 58 ο Βενιζέλος

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε