Πολιτική

Μ. Χαρακόπουλος: Να βηθήσει η Παναγία τους Χριστιανούς στο Ιράκ

Την ευχή «Βοήθα Παναγιά» οφείλουμε ολόψυχα να την αφιερώσουμε στους Χριστιανούς αδελφούς μας στο Ιράκ, που απειλούνται με Γενοκτονία δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρακολούθησε τον Εσπερινό για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή στο Μοναστήρι της Αγίας Ευαγγελιστρίας Βουνάσιας Γρεβενών και τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό στην Αβδέλα της Πίνδου, ακολούθως συμμετείχε στον «τρανό χορό» στην πλατεία του χωριού.

Ο κ. Χαρακόπουλος με αφορμή τους διωγμούς των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τονίζοντας ότι είναι ιστορική και ηθική υποχρέωση να συμπεριληφθεί ως αδίκημα εκτός από την άρνηση του Ολοκαυτώματος και η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:
«Ο λαός μας, για αιώνες, αντλεί δύναμη από την Ορθόδοξη πίστη του και η ευχή “Βοήθα Παναγιά” μάς δίνει ακόμη κουράγιο για να αντεπεξέλθουμε στις δυσχέρειες του βίου. Τούτες τις ημέρες, όμως, την ευχή αυτή οφείλουμε ολόψυχα να την αφιερώσουμε, πρωτίστως, στους Χριστιανούς αδελφούς μας στο Ιράκ αλλά και στη Συρία, που διώκονται απηνώς και απειλούνται με Γενοκτονία.

Ο νέος σκληρός διωγμός των Χριστιανών, στις αρχέγονες κοιτίδες της πίστης μας, πραγματοποιείται σχεδόν έναν αιώνα μετά τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής -των Ποντίων, των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Η Ιστορία, λοιπόν, επαναλαμβάνεται με τραγικό τρόπο, και επιβεβαιώνει όσους επιμένουν ότι δεν πρέπει να τη λησμονούμε.
Και το αναφέρουμε τούτο με αφορμή και το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ορθά πράττοντας, η Πολιτεία επιδιώκει με θεσμικά εργαλεία να καταπολεμήσει τις αντιδραστικές αυτές εκφράσεις της μισαλλοδοξίας. Και, επίσης, ορθά καθιστά αδίκημα την άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Το ίδιο, όμως, θα πρέπει να ισχύσει και για την άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής, που το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει.

Το οφείλουμε στη μνήμη όσων χάθηκαν, το οφείλουμε στους Χριστιανούς που σήμερα εξοντώνονται, το οφείλουμε στις γενιές που θα έλθουν. Ευελπιστώ πως, εντέλει, θα φανούμε αντάξιοι των ιστορικών και ηθικών μας υποχρεώσεων, και δεν θα επικρατήσουν οι δυνάμεις της αδράνειας και της λήθης.
Χρόνια Πολλά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καμμένος: Να προσευχηθούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από μια ξενοκίνητη χούντα

Το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια για τον Δεκαπενταύγουστο

Στο κρεββάτι ο Αντώνης Σαμαράς – Γιατί δεν πήγε στην εκκλησία

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ