Πολιτική

Ενόχληση Μαξίμου για Τόμσεν – Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει διαφορετικά από όσα έχουν συμφωνηθεί

Καμία έκπληξη δεν αισθάνεται το Μέγαρο Μαξίμου για όλα όσα έγραψε σε μακροσκελές άρθρο στο blog του ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, οι απαιτήσεις του κ. Τόμσεν για μέτρα τουλάχιστον 9 δις ευρώ και μειώσεις συντάξεων έως το 2019 δείχνουν “το γνωστό ζήτημα των εσωτερικών αντιφάσεων που ταλανίζουν τους θεσμούς”.

Επίσης, παρέπεμψαν στη δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν που λένε στην οποία σημειώνεται ότι “προχωράμε με τα επίσημα στοιχεία της συμφωνίας ως έχουν”.

Παραπέμπουν μάλιστα στο σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκου Πρακτορείου Ειδήσεων:

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του μνημονίου που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Πμράιτχαρτ.
Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ζητά περικοπή συντάξεων, η κ. Μπράιτχαρτ ανέφερε: «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται ακόμη πάνω σε ένα πακέτο μέτρων για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο. Η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων για να ικανοποιήσει αυτούς τους στόχους. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι αυτό που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο τον Αύγουστο».

Και τονίζουν: «Με βάση τα παραπάνω, επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι σε διαδικτυακό τόπο του ΔΝΤ, ο Π. Τόμσεν ζητά επί της ουσίας την εφαρμογή διαφορετικού προγράμματος από το συμφωνημένο. Οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω άρθρο, απέχουν ριζικά από τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς. Η Ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι αποδέκτης των θέσεων του Π. Τόμσεν δεν είναι η ίδια, αλλά οι υπόλοιποι θεσμοί, οι οποίοι ήδη εκφράζουν την αντίθεσή τους. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει την κατά γράμμα υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο μέρη και μόνο αυτών.»
 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ