Σε αυτές περιλαμβάνονται το νέο πλαίσιο ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της ΕΕ για το 2030, η εξασφάλιση φθηνής ενέργειας για τα ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού, η εξοικονόμηση ενέργειας (για την οποία η χώρα μας θα επιδιώξει να θεσπιστεί δεσμευτικός και όχι απλώς ενδεικτικός στόχος) και η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε επίσης στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, με αφορμή την κύρωση χθες από τη Βουλή της συμφωνίας φιλοξενούσας χώρας και τόνισε ότι η επιλογή του δεν ήταν καθόλου αυτονόητη αλλά χρειάστηκε συστηματική προσπάθεια.
Παρουσιάζοντας τη στρατηγική της κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα, αναφέρθηκε σε έξι τομείς: έρευνες για υδρογονάνθρακες, εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα με επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ που υλοποιούνται μέσω του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’ οίκον”, εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρεύματος για τα ασθενέστερα νοικοκυριά, στήριξη της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας με χαμηλότερα τιμολόγια μέσω των συμβάσεων διακοψιμότητας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ένταξη έργων ελληνικού ενδιαφέροντος στη λίστα προτεραιοτήτων της ΕΕ (αγωγοί ρεύματος και φυσικού αερίου από Ισραήλ και Κύπρο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου, υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό είναι το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
”Εμπιστευόμαστε την ελληνική κυβέρνηση για το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης”
147.000 ευρώ για “φουλάρια και γραβάτες για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ