Πολιτική

“Μαριονέτα των ΗΠΑ ο Γ. Παπανδρέου”

Για μια ευρωπαϊκή κρίση πίσω από την οποία κρύβονται οι ΗΠΑ κάνει λόγο στο βιβλίο του ο Ντιρκ Μίλερ, ο Γερμανός οικονομολόγος που θεωρείται γκουρού στα χρηματιστηριακά. Μιλώντας μάλιστα στο περιοδικό Focus ο κ. Μίλερ ξεσπαθώνει κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του ρόλου που έπαιξε όπως λέει σε αυτή την κρίση, ενώ αναφέρεται και στο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας με αφορμή τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ο Γερμανός οικονομολόγος μιλά για έναν οικονομικό πόλεμο. Οι ΗΠΑ ήθελαν να πλήξουν την ενωμένη Ευρώπη και ειδικά το ευρώ που απειλούσε το δολάριο και την θέση του στην παγκόσμια οικονομία.
Όπως περιγράφει ο κ. Μίλερ “ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική εκούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών οικονομικών στοιχείων” Κάπους εκεί, περιγράφει ο Ντιρκ Μίλερ ξεκίνησε στην Ευρώπη ένας εμφύλιος πόλεμος με τους τεμπέληδες Έλληνες, τους Ναζί Γερμανούς, του Ισπανούς με τα πολλά ακίνητα και όσα άλλα ακούστηκαν και έγιναν.
Η Ευρώπη μπήκε σε μια κρίση και οι σχέσης της κυρίως με την Ελλάδα διαταράχθηκε.
Όλα αυτά την ώρα που άρχισε να διαφαίνεται ότι η χώρα διαθέτει μεγάλα ενεργειακά αποθέματα.
Εδώ ο κ. Μίλερ αναφέρεται στον ρόλο του Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως “φαίνεται ότι ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη.”
Ως προ;ς αυτό και ειδικά σε ότι αφορά στα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ο Γερμανός οικονομολόγος αναφέρεται και σε ύποπτο ρόλο του ΔΝΤ. Στο βιβλίο μιλά ξεκάθαρα για προσπάθεια του ΔΝΤ για κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας ώστε να εξαναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων έναντι πενιχρής αμοιβής.

Διαβάστε επίσης:

Νέες μαχαιριές Βενιζέλου σε Παπανδρέου

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα