Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Μάχες χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Μάχες χαρακωμάτων στο ΠΑΣΟΚ από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου έθεσαν τη διαχωριστική γραμμή που επιθυμούσε διακαώς το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να γίνει διακριτή η κεντροαριστερή ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα σε σχέση με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και να γίνει κατανοητό και στον πιο δύσπιστο παρατηρητή ότι συνεργάζεται για λόγους εθνικής ανάγκης.

Έτσι, η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι από την υπόθεση Μπαλτάκου το ΠΑΣΟΚ – ΕΛΙΑ θα βγει κερδισμένο και παράλληλα με το σημαντικό μερίδιο που του αντιστοιχεί από την έξοδο στις αγορές μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις κάλπες του Μαϊου.

Ωστόσο αν το γενικότερο πολιτικό σκηνικό…“συνωμοτεί” υπέρ του ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό του κόμματος είναι σε πλήρη εξέλιξη ένας “εμφύλιος” πόλεμος, και μάλιστα στην αυλή του Ευάγγελου Βενιζέλου, με απρόβλεπτες συνέπειες, αν και κάποια στελέχη στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση ψηφοφόρων λόγω του σκληρού προεκλογικού αγώνα που θα δοθεί από αυτά τα δύο κορυφαία στελέχη που μετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο.

Από τη μια πλευρά λοιπόν είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, που απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης στήριξης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη πλευρά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο γραμματέας του κόμματος μη έχοντας το “χρίσμα” του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη “γραμμή” σταυροδοσίας που διοχετεύεται ήδη ανά την επικράτεια, την περίοδο αυτή σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε επαφή με ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας προκειμένου να πάει με αξιώσεις κόντρα στον εκλεκτό του προέδρου.

Η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή καθώς το ΠΑΣΟΚ αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις θα εκλέξει ένα ευρωβουλευτή και ίσως μάλιστα από την δεύτερη κατανομή και συνεπώς μόνο ο πρώτος σε σταυρούς θα μετακομίσει τις Βρυξέλλες, ενώ ταυτόχρονα θα αναδειχθεί σε “βασικό παίχτη” στην κούρσα διαδοχής που θα ξεκινήσεις μετά τις ευρωεκλογές κατά πάσα πιθανότητα.

Πάντως εκτός από τους δύο, σκληρή μάχη δίνουν στο παρασκήνιο ο Παντελής Καψής και η Συλβάνα Ράπτη για ευνόητους λόγους, η μέχρι πρότινος εκλεκτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, ο Νίκος Μπίστης από την πλευρά της ΕΛΙΑΣ και η Βασιλική Σουλαδάκη η οποία έχει τη στήριξη του γραμματέα του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν 42 υποψήφιοι και οι ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να βάλουν έως 4 σταυρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και τώρα ποιος δικαιώνεται;Βενιζέλος: Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που τώρα λυπούνται για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο στις αγορές

“Καρφί” Σπηλιωτόπουλου σε Κακλαμάνη: Μετά το 67ο έτος και οι δήμαρχοι πρέπει να αποχωρούν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε