Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Μάχη Στουρνάρα – Δραγασάκη στην Βουλή

Μάχη Στουρνάρα – Δραγασάκη στην Βουλή

Κόντρα ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιάννη Δραγασάκη στην Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης από έδρας, εξέφρασε τη δυσφορία του.

«Που ο Γ. Δραγασάκης μίλησε για δημοψήφισμα, με τέτοιο ερώτημα, δραχμή ή ευρώ» ρώτησε τον υπουργό Οικονοικών.

«Είπατε την έκφραση “whatever it takes”. Αν διαβάσετε σήμερα, όλο τον Τύπο, τα blogs, αποδίδουν σε σας αυτό το νόημα» απάντησε ο Γ. Στουρνάρας.

Όλα ξεκίνησα χτες βράδυ όταν ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στο θέμα του νομίσματος έχει «διχοτόμηση ή και τριχοτόμηση προσωπικότητας» λέγοντας πως «από τη μία έχουμε τη συνιστώσα της δραχμής από τον Π. Λαφαζάνη και από την άλλη να θέλει το ευρώ αλλά να χρεοκοπεί τη χώρα, που ενδεχομένως μπορεί και να προσφύγει σε δημοψήφισμα όπως είπε ο Γ. Δραγασάκης».» «’Οταν μιλάμε για το νόμισμα της χώρας δεν μπορεί να υπάρχει τριχοτόμηση…. Είστε τριχοτομημένοι όσον αφορά τα νόμισμα της χώρας και όχι μι λεπτομερειούλα. Τα ιερό και το όσιο δηλαδή».

Ο κ. Δραγασάκης απάντησε σήμερα λέγοντας:

 «’Αρα ζούμε σ’ ένα σύστημα που δεν κρίνει απόψεις, αλλά κατασκευάζει απόψεις κατ’ ερμηνεία και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός στη Βουλή και αποδίδει στον πολιτικό αντίπαλο αυτά που λένε τα blogs».
«Εγώ είπα whatever it takes για να σώσουμε την κοινωνία απ’ την καταστροφή στην οποία την έχετε οδηγήσει, για να μειώσουμε την ανεργία – και πάντα η Δημοκρατία είναι το μέσο. Να ζητήσει ο υπουργός από τις υπηρεσίες την ομιλία μου και να μου υποδείξει τι έχω πει εγώ…»

«Δεν αρνείστε όμως, τι λένε κορυφαία στελέχη σας, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, υπάρχει συζήτηση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ» επανήλθε ο υπουργός Οικονομικών. «Εδώ ακούμε διάφορες απόψεις. Δεν μπορούμε να θέτουμε υπό αμφισβήτηση το νόμισμα της χώρας. Εδώ κορυφαία στελέχη σας θέτουν θέμα!».

«Την απάντηση, σας την έδωσαν χθες, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Λαφαζάνης» ανταπάντησε ο Γιάννης Δραγασάκης.
«Εγώ από τη θέση του προεδρεύοντος δεν μπορώ να επεκταθώ. Σας έκανα μία ερώτηση και σας καλώ και πάλι να ζητήσετε την ομιλία μου και να την καταθέσετε στη Βουλή, για το πού εγώ είπα τι» κατέληξε ο Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαψεύδει ο φρούραρχος της Βουλής ότι βρέθηκε όπλο στον Κώστα Κουκοδήμο

Γλέζος σε Στουρνάρα: Λυπάμαι για σένα

Παίρνει τους… δρόμους για να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο ο Αντώνης Σαμαράς

Σήμερα στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε