Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Με ονομαστική ψηφοφορία απειλεί το ΠΑΣΟΚ αν δεν αποσυρθεί το άρθρο 8 του νομοσχεδίου Μητσοτάκη

Με ονομαστική ψηφοφορία απειλεί το ΠΑΣΟΚ αν δεν αποσυρθεί το άρθρο 8 του νομοσχεδίου Μητσοτάκη

Ενδοκυβερνητική τριβή για το άρθρο 8 του νομοσχεδίου Μητσοτάκη που προβλέπει την κατάργηση του Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δέχεται μόνο 6μηνη παράταση, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά να αποσυρθεί και προαναγγέλει ονομαστική ψηφοφορία.

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για την κατάργηση και τη συγχώνευση 23 φορέων του δημοσίου.

Ο Κ. Μητσοτάκης απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Το ΠΑΣΟΚ λέει πως πρόθεση του είναι να καταψηφίσει το άρθρο…
Γιατί θέλουμε να καταργήσουμε το Ινστιτούτο; Γιατί επιτελεί έργο που επιτελούν και βασικές δομές του υπουργείου Εργασίας. Ένα επιχείρημα που μπορώ να δεχτώ είναι ότι η απότομη κατάργηση θα μπορούσε να προκαλέσει – που δε το δέχομαι – καθυστέρηση στο έργο που επιτελεί, που όμως έχει ήδη καθυστερήσει. Είναι προφανές δε πως το Ινστ. δεν απέτρεψε την ανεργία να ανέλθει στο 28%. Δέχομαι να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος ως τον Σεπτέμβρη, 6 μήνες, να ολοκληρώσει την αποστολή του.»

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην απόσυρση του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει αντίρρηση να υπάρξει αξιολόγηση αλλά δεν δέχεται την κατάργηση του.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε: «Να αποσυρθεί τιο άρθρο 8. Δεν έχει να κάνει με δικά μας παιδιά και φίλους. Δεν δίνουμε μάχη χαρακωμάτων. Θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντάρτικο της κυβέρνησης κατά της τρόικας

Νέα κόντρα στην Βουλη: Είστε δουλέμποροι και απολύετε τον κόσμο σωρηδόν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε