Πολιτική

Μέρκελ: Ζητούνται πάρα πολλά από τους Έλληνες

Την καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνει σε συνέντευξή της η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και τονίζει πως από τους Έλληνες ζητούνται πάρα πολλά.

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την Καγκελάριο της Γερμανίας ‘Αγκελα Μέρκελ, η οποία, σε συνέντευξή της στην αυριανή «Braunschweiger Zeitung» αναγνωρίζει ότι αυτή την εποχή «από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά».

Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύεται, η Καγκελάριος σημειώνει ότι συνεργάζεται καλά με την ελληνική κυβέρνηση, «η οποία θέλει να κάνει αλλαγές».

Η κυρία Μέρκελ εκφράζει ακόμη την κατανόησή της και για την συνεχιζόμενη κριτική που ασκείται στην Ελλάδα κατά της πολιτικής λιτότητας, ενώ δικαιολογεί και την απεικόνισή της ως Ναζί, ως «δικαίωμα στην ελευθερία της γνώμης» και προσθέτει: «Είναι καλό ότι στην Ευρώπη μπορεί ο καθένας να διαδηλώνει και να λέει τη γνώμη του ανεμπόδιστα. Γνωρίζω ότι από πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα ζητούνται αυτόν τον καιρό πάρα πολλά», δηλώνει.

Διευκρινίζει δε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει χρόνια, σε μια διαδικασία αλλαγών σε βάθος, οι οποίες είναι αναπόφευκτες» και κάνει λόγο για «την μεγαλύτερη δοκιμασία της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες», ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες της γερμανικής αντιπολίτευσης ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες.

Διαβάστε

Μέρκελ: Οι γερμανοί να ντρέπονται για τα κρούσματα ξενοφοβίας

Σκληρά κι επώδυνα βλέπει η Μέρκελ τα επόμενα χρόνια

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3