Σάββατο, 27 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Μεσοσταθμικές μειώσεις μισθών στην Αυγή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, EUROKINISSI

Με στόχο να μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά 20%, η ιδιοκτησία της εφημερίδας Αυγή φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεσοσταθμικές μειώσεις των μισθών των εργαζομένων κατά 20%.

Όπως γράφει Το Βήμα, οι εργαζόμενοι έχουν συγκροτήσει πενταμελή επιτροπή για να διαπραγματευτούν με την ιδιοκτησία τον τρόπο που θα γίνει η μείωση μισθών στο προσωπικό της εφημερίδας.

Στα υψηλά κλιμάκια αμοιβών η μείωση θα είναι μεγαλύτερη του 20% και στα χαμηλά μικρότερη

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας υποστηρίζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι μειώσεις μισθών κρίθηκαν αναγκαίες εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών, κυρίως μετά τον περιορισμό των δημοσιεύσεων των ισολογισμών των εταιρειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους εργαζομένους θα προταθεί η υπογραφή ατομικών συμβάσεων καθώς δεν υπάρχει εν ισχύ συλλογική σύμβαση.

Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί τριών μηνών ενώ ένας μισθός τον τελευταίο χρόνο κατακρατήθηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα η Αυγή δεν έχει κάνει καμία μείωση μισθών, ενώ οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα τηρούν τη συλλογική σύμβαση της ΕΣΗΕΑ του 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπροστά 1,4% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση φέρνει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με… πτώση 1,5%

ΣΥΡΙΖΑ: “Επικοινωνιακή καταιγίδα” οι προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΣΥΡΙΖΑ: Μπλέξαν οι “γραμμές” και τα μηνύματα

Πάγκαλος: Με τον σταυρό προτίμησης έχει μαζευτεί στη Βουλή η σάρα και η μάρα – Έχω κάνει σε 12 βουλές, αλλά αυτό το χάλι δεν το έχω ξαναζήσει

100 ημέρες πριν την εκλογική μάχη! Πρώτο κόμμα με μικρή διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Tι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε