Πολιτική

Μετά την… κρυφή κατάθεση στον εισαγγελέα, ο Ε. Βενιζέλος καταθέτει και στη Βουλή

Μπορεί να κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό το ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε απ' τον οικονομικό εισαγγελέα, από σεβασμό στη διαδικασία, λέει το ΠΑΣΟΚ

όμως αυτή τη φορά οι καταθέσεις που θα δώσουν τόσο εκείνος όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής δεν θα κρατηθούν στο σκοτάδι.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικοινώνησε μέσα στο σαββατοκύριακο με δική του πρωτοβουλία με τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη και ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να συμπεριληφθεί στην δικογραφία της προκαταρκτικής εξέτασης για πιθανές ευθύνες υπηρεσιακών προσώπων για το θέμα της λεγόμενης «λίστας» που διενεργεί ο οικονομικός εισαγγελέας και δική του κατάθεση στην οποία περιλαμβάνονται όσα έχει πει δημόσια για το θέμα.

Προλαμβάνοντας μάλιστα τις εξελίξεις (ίσως το θεωρούσε δεδομένο) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε χθες να δηλώσει στη διάθεση της επιτροπής.

Οι δυο πρώην υπουργοί Οικονομικών θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το ότι είχαν στην κατοχή τους τη διαβόητη λίστα Λαγκάρντ επί μήνες.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου θα βρεθούν ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το πρωί της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή, θα κληθούν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Διαβάστε επίσης:
Την Πέμπτη στη Βουλή Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ