Πολιτική

Μια καλή κουβέντα έστω και στα Γερμανικά – Οι προσδοκίες από την επίσκεψη Μέρκελ

Έναν βαθύ πολιτικό συμβολισμό βλέπει το Μαξίμου πίσω από την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα.

Θεωρούν ότι δεν είναι τυχαίο που έρχεται μία ημέρα μετά το Eurogroup και 10 ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου.

Aν όλα πάνε καλά σήμερα τα χέρια του Αντώνη Σαμαρά θα είναι λυμένα και θα μπορεί πιο εύκολα να θέσει τόσο το θέμα της εκταμίευσης της δόσης, όσο και της επιμήκυνσης στην Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

“Σήμερα μπορεί να μπουν τα θεμέλια και να ξεφύγουμε από τους αριθμούς και να βάλουμε πολιτικό περίβλημα στις διαπραγματεύσεις”. λένε κύκλοι του Μαξίμου.

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν διανύει αυτή τη στιγμή μια εύκολη περίοδο», είπε χθες βράδυ η κα Μέρκελ αλλά συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη να παραμείνουν ή να γίνουν ανταγωνιστικές προσθέτοντας ότι σε αυτό το πνεύμα θα διεξαχθούν και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων θα βρεθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ καθώς και το θέμα της διετούς επιμήκυνσης.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νίκος Ευαγγελάτος: Μεγάλο ρίσκο η απαγόρευση…

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ

Ικανοποίηση αλλά και καρφιά Στουρνάρα μετά το Eurogroup

Έρχεται με “κατανόηση” η Μέρκελ αλλά θα ζητήσει τα μέτρα

Η Μέρκελ και τα…όπλα της!

“Σκοντάφτει” ο Βενιζέλος στο όχι του Κουβέλη για να δουν τη Μέρκελ

«Έλληνες, έπρεπε να υποδέχεστε τη Μέρκελ με σημαιάκια»

Η μεγάλη γκάφα της BILD-“Στέλνει” την Μέρκελ σε λάθος αεροδρόμιο!

Α.Τσίπρας: “Η υποδοχή της κ.Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και ειρηνική”

Ένα προς ένα θα παρουσιάσει τα μέτρα στην Μέρκελ ο Σαμαράς – “Φρούριο” η Αθήνα την Τρίτη

Μετά την Μέρκελ έρχεται ο Νταβούτογλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2