Κυριακή, 21 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Μήνυμα Γκιουλέκα στους πρυτάνεις για ανοιχτά πανεπιστήμια

Μήνυμα Γκιουλέκα στους πρυτάνεις για ανοιχτά πανεπιστήμια

Μήνυμα στους Πρυτάνεις να προσέλθουν σε διάλογο με την Κυβέρνηση έστειλε ο υφυπουργός Παιδείας, τονίζοντας σε όλους τους τόνους πως «κανείς δεν δικαιούται να κρατά κλειστά τα Πανεπιστήμια» και πως δεν μπορεί «να πληρώνουν την ένταση οι φοιτητές»

“Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατεβλήθη και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκτόνωση της κρίσης. Αυτό βέβαια σε μία δημοκρατία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το διάλογο, με τη μόνη διαφορά ότι σε κάθε διάλογο για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να προσέλθουν και οι δύο πλευρές. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι σαν να ρίχνουμε πιστολιές στον αέρα απλά για να κάνουμε θόρυβο» είπε με νόημα ο Κώστας Γκιουλέκας μιλώντας στη Βουλή επί του Προϋπολογισμού του 2014. «Κανείς στην πατρίδα μας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να κρατά τα πανεπιστήμια κλειστά, όπως κάποιοι προσπάθησαν πρόσφατα, να κάνουν με τα σχολεία» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Γκιουλέκας προχώρησε σε μια ακόμη μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα πως το καλοκαίρι επιχείρησε σκηνικό έντασης στην παιδεία. «Πριν από λίγους μήνες κάποιοι προανήγγειλαν κοινωνικές αναταραχές οι οποίες θα προέρχονταν από τον χώρο της παιδείας και μάλιστα εντελώς ανεύθυνα, ορισμένοι εξ αυτών, παρότρυναν τους μαθητές να συμπαρασταθούν στους αγώνες των εκπαιδευτικών» είπε. «Ήταν η περίφημη έφοδος στα θερινά ανάκτορα η οποία βέβαια, όπως όλοι θυμόμαστε, κατέληξε σε φιάσκο για τους εμπνευστές της, γιατί ευτυχώς στο σύνολο της η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τους γονείς και τους μαθητές δεν υπάκουσαν στα παράλογα κελεύσματα τους» πρόσθεσε.

«Η παιδεία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης και εξυπηρέτησης μικροπολιτικών και κοντόφθαλμων συμφερόντων. Η παιδεία είναι εθνική υπόθεση και έτσι οφείλουμε όλοι να την προσεγγίζουμε» σημείωσε στον επίλογο της ομιλίας του.

Την Παρασκευή το βράδυ αναμένεται και η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ο Γκιουλέκας μας κάνει τον… γκιουλέκα”! Η απάντηση της δημοτικής κίνησης του Γ. Μπουτάρη στον Κ. Γκιουλέκα

Τι λέει ο Κώστας Γκιουλέκας για την επίθεση στο γραφείο του – ΒΙΝΤΕΟ

Γκιουλέκας για Μπουτάρη: “Τον αφήνω στη θλίψη του και στην απομόνωσή του”

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε