Συμβαίνει τώρα:
Στο «κόκκινο» οι δρόμοι της Αθήνας - Βροχή και μποτιλιάρισμα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Για να πάρω παράταση πρότεινα στην τρόικα να μειωθεί ο χρόνος της διαθεσιμότητας! Νεο ραντεβού αύριο – Συνάντηση τώρα τρόικας – Σαμαρά

- Παζάρια για να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση
- Μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας, κάτω από το 12μηνο, προτείνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Δεν δέχεται ακόμα η τρόικα να βαφτιστούν οι μετατάξεις, κινητικότητα
- 5.000 καθηγητές πληροφορικής και φυσικής αγωγής μετακινούνται από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
- Συνάντηση της τρόικας στις 20:00 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας, κάτω από το 12μηνο, προτείνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως αντιστάθμισμα στην παράταση για την κινητικότητα, που ζητά από την τρόικα.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα -και προκειμένου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να εξασφαλίσει την παράταση για υπαγωγή 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου- προτάθηκε από το υπουργείο να υπάρξει ανάλογη με την καθυστέρηση μείωση του χρόνου παραμονής των υπαλλήλων στη διαθεσιμότητα.

Αυτό σημαίνει ότι προτείνεται οι 12.500 υπάλληλοι, που θα υπαχθούν σε κινητικότητα, να μην πληρωθούν με το 75% του μισθού τους το ανώτερο για 12 μήνες, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Μετά το πέρας του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, οι υπάλληλοι ή θα έχουν μεταταχθεί ή θα απολυθούν.

Tο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κρίνει ότι η πρότασή του συνιστά ισχυρό μοχλό πίεσης προς την ελληνική δημόσια διοίκηση, ώστε να πιεσθεί και να επισπεύσει τις διαδικασίες για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων. Πίεση, που μοιάζει επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα πέρυσι το Νοέμβριο, μόλις πρόσφατα μετακινήθηκαν στις νέες τους θέσεις.

Σε ό,τι αφορά το φλέγον θέμα της αποδοχής από την τρόικα των μετατάξεων ως κινητικότητα, η διαπραγμάτευση βρίσκεται, λένε, σε καλό δρόμο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει, οι μετατάξεις εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων να συνυπολογιστούν στον αριθμό των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα.

Χθες, η τρόικα έδειχνε ανυποχώρητη στο θέμα αυτό και απαιτούσε να βγουν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι πριν μετακινηθούν. Σήμερα, εμφάνισε την ενδεχόμενη συγκατάθεσή της ως διαπραγματευτική υποχώρηση.

Εάν τελικά συμψηφισθούν οι μετατάξεις με την κινητικότητα, η ελληνική κυβέρνηση θα διευκολυνθεί, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών (πληροφορικής και φυσικής αγωγής) από τη δευτεροβάθμια, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα 3.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 2.500 δημοτικοί υπάλληλοι.

Η διαπραγμάτευση χαρακτηρίσθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «δύσκολη» και αναμένεται να συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Μετά την αποχώρηση της τρόικας στις 11.30 το πρωί, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ενόψει της συνάντησής του με τους επικεφάλης της τρόικας, στη 1.30 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πρωθυπουργός θα διαπραγματευθεί για όλα

Η νέα απαίτηση για τη δόση: διαθεσιμότητα για 6 μήνες και μετά… απόλυση – Τι θα αντιπροτείνει στην τρόικα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πολιτική

Θρίλερ μέχρι τα ξημερώματα – Ποιά ισοδύναμα προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα για ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΕ – Πολιτική

Τρόικα: Απολύστε περισσότερους στο Δημόσιο ως αντάλλαγμα στην κινητικότητα – Αρνήθηκε ο Μητσοτάκης – Πολιτική

Δε φεύγει η τρόικα αν δε βρεθεί λύση στο Δημόσιο – Ζητούν σαφείς δεσμεύσεις για την κινητικότητα – Ποια είναι η μοναδική υποχώρηση που κάνουν – Πολιτική

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά απομακρύνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας