Τόνισε ταυτόχρονα ότι «η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα κρίνει πώς θα αντιμετωπίσει τους δημάρχους που αρνήθηκαν τον έλεγχο – δεν είμαι αρμόδιος εγώ να μιλήσω γι’ αυτό».
Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μετατροπή συμβάσεων, είπε ότι «το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου τέθηκε σε εφαρμογή το 2005 και οι τελευταίες μονιμοποιήσεις έγιναν το 2009. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι έδωσαν σαφείς ενδείξεις ότι έγιναν παρατυπίες κατά τη μετατροπή συμβάσεων».
Πρόσθεσε δε ότι «δεν αλλάζουμε τα κριτήρια, δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις του Π.Δ., ελέγχουμε αν πληρούνταν τα κριτήρια που όριζε ο νόμος για τη μονιμοποίηση με τη μετατροπή σύμβασης από ορισμένου χρόνου σε αορίστου». Συμπλήρωσε δε ότι «μονιμοποιήθηκαν 35.000 συμβασιούχοι από τους 75.000 που έκαναν αίτηση να υπαχθούν στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου. Οι υπόλοιποι τι είναι, κορόιδα; Πρέπει να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Όπου υπάρχουν παρατυπίες πρέπει να εντοπιστούν».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε ότι «οι παλιοί πελάτες του κομματικού συστήματος έχουν μεταφερθεί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φέρει νέο σύστημα αξιολόγησης και πως «όσοι δήμαρχοι λένε ότι το 15% θα απολυθεί, λένε ψέματα».
Τέλος, για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, είπε ότι «μία από τις σκέψεις που κάνουμε, αφορά το ευρύτερο ζήτημα της “αποσυμπίεσης” του μισθολογίου. Η διαφορά τού εισαγωγικού μισθού με τον καταληκτικό είναι πολύ μικρή. Η όποια παρέμβαση κάνουμε στο μισθολόγιο θα είναι μισθολογικά ουδέτερη».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιωακειμίδης για αξιολόγηση: Εκλέχθηκα με 63% αν θέλει ο Μητσοτάκης ας με στείλει σπίτι μου
Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι φάκελοι των Δήμων που αρνήθηκαν τον έλεγχο