Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Μουντιάλ 2014: Σαμαράς – Μέρκελ έδωσαν… ραντεβού στον τελικό!

Μουντιάλ 2014: Σαμαράς – Μέρκελ έδωσαν… ραντεβού στον τελικό!

Η πλάκα και τα αστειάκια για το Μουντιάλ πήγαν… σύννεφο στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Εθνική θα είναι στον τελικό. Το ίδιο φαίνεται πως πιστεύουν και οι Γερμανοί!

Οι πλάκες προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για το γεγονός πως η Ελλάδα προκρίθηκε πρώτη φορά στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έλειψαν.

Στο περιθώριο της Συνόδου δόθηκε… εντολή στον Σταύρο Παπασταύρου να συνομιλεί με τις… μικρές χώρες (σ.σ. που έμειναν εκτός Μουντιάλ), δηλαδή Αγγλία, Πορτογαλία, Ισπανία…

Μια από αυτές μεταφέρει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ρωτούσαν τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας τον κ. Σαμαρά αν θα ταξιδέψει στη Βραζιλία. Η απάντηση ήταν αρνητική, με τον πρωθυπουργό να επικαλείται φόρτο εργασίας.

Αλλά όπως τους είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπορεί το ματς με την Κόστα Ρίκα να μην το δει από το γήπεδο, αλλά θα είναι εκεί για τον τελικό. Τέτοια σιγουριά ότι η Ελλάδα θα κάνει πάλι το θαύμα της.

Κι Γερμανοί, όμως, δεν πήγαν πίσω. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς τους είπε ότι θα είναι στη Βραζιλία για τον τελικό, η απάντησή τους ήταν: «Ε τότε θα υπάρξει άλλη μια συνάντηση στη Βραζιλία, Σαμαρά – Μέρκελ, γιατί είμαστε σίγουροι ότι κι εμείς θα είμαστε στον τελικό».

«Μα ποιος σε είσαι ρε μεγάλε;»

Η ατάκα απευθύνεται στον πρωθυπουργό και βγήκε από τα χείλη του Ντέιβιντ Χάρις, όταν ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε σε εκδήλωση του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Αντί για τις συνηθισμένες… χαιρετούρες, ο Χάρις είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Τελικά ποιος είσαι μεγάλε; Πότε προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα αυτά; Να βάζεις γκολ στο Μουντιάλ, να πασάρεις στον ξάδερφό σου Samaris (or something like that) και να βάζει αυτός γκολ και να έρχεσαι κατευθείαν στις Βρυξέλλες ως πρωθυπουργός;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μουντιάλ 2014: Οπαδός της Βραζιλίας δεν άντεξε την πίεση των πέναλτι και πέθανε

Επιστρατεύουν τα γούρια οι Κοσταρικανοί! Θα παίξουν με τα λευκά

Κάλεσαν τον Τσίπρα στον τελικό του Μουντιάλ – Γιατί σκέφτεται να μην πάει

Κόστα Ρίκα: Η πράσινη χώρα με τις ελληνικές πόλεις και τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους του πλανήτη (ΦΩΤΟ)

Οι διεθνείς έστειλαν επιστολή στον Αντώνη Σαμαρα: Δεν θέλουμε πριμ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε