Πολιτική

Μπροστά 4% η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Για πρώτα φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκτά προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ. Επτακομματική βουλή και ιδιαίτερα χαμηλή η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.

Προβάδισμα κατα 4% αποκτά η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 31% έναντι 27%, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.

Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπερβαίνουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά, με τη Δημοκρατική Συμμαχία να κινείται στο 2,5%.

Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων Γ. Παπανδρέου και Α.Σαμαράς εμφανίζονται για πρώτη φορά να “ισοδυναμούν” στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, αλλά με ποσοστό της τάξης του 23%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλή είναι η αποδοχή των δύο κομμάτων εξουσίας.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο, οι Ελληνες εμφανίζονται ιδιαιτέρως δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι. Το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι κινούμαστε σε λάθος κατεύθυνση, το 88% δηλώνει δυσαρεστημένο με τη λειτουργία της Δημοκρατίας, το 82% δυσαρεστημένο από τη ζωή και το 72% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει.

Διαβάστε επίσης
Πολίτες έστειλαν εξώδικο σε βουλευτές για το Μνημόνιο!

Mέτρα – σοκ 28 δισ.ευρώ θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά

Χαράτσι στα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ!


Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μύλος» έγιναν Αγαπηδάκη, Βελόπουλος και Πολάκης στη Βουλή για Τέμπη και Καλογήρου: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι» – «Τη μπίζνα σας θα σας την κόψουμε»
Η αιχμή Βελόπουλου για «επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις στα Τέμπη» προκάλεσε το ξέσπασμα της Αγαπηδάκη. «Σφήνα» στην κόντρα ο Πολάκης για τα περί «σκούπας στη Δικαιοσύνη»
Η Ειρήνη Αγαπηδάκη
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν κοινό σκοπό την επιστροφή της χώρας σε «μαύρες» περιόδους – Θα επιστρέφουμε τη χυδαιότητα
«Το ΠΑΣΟΚ ξεπλένει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί θύματα του στη σκευωρία της Novartis ήταν πρώην βουλευτές και υπουργοί του κόμματός του» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης