Πολιτική

Μυστική συνάντηση Καμμένου – γγ ΝΑΤΟ για προσφυγικό και Τουρκία

- Τι είπαν στη μυστική τους συνάντησή στις Βρυξέλλες Πάνος Καμμένος και Γενς Στόλτενμπεργκ
- Στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό
- Η απειλή του Ερντογάν να αφήσει ανεξέλεγκτες τις προσφυγικές ροές αν δεν πάρουν τη βίζα συνεχίζει να πλανάται
- Να επιληφθούν ΝΑΤΟ και Frontex επί 24ωρου βάσεως ζητά η Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες για μια συνάντηση κάτω από άκρα μυστικότητα με τον γγ του ΝΑΤΟ, βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, με στόχο να συζητηθεί το Plan B, Ελλάδας και ΝΑΤΟ, αν η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας καταρρεύσει και με την απειλή του Ερντογάν για παύση ελέγχου των προσφυγικών ροών από την τουρκική πλευρά να πλανάται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, ο Πάνος Καμμένος ζήτησε από τον γγ του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας η συμμαχία και η Frontex να αναλάβουν πλήρη ρόλο σε 24ωρη βάση με ενίσχυση των δυνάμεών τους και να επιστρέφουν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η Αθήνα επανέφερε το αίτημά της να επεκταθεί η ΝΑΤΟϊκή αποστολή και στο Νότιο Αιγαίο, όπου σήμερα δεν επιχειρεί, καθώς η Τουρκία θεωρεί τη συγκεκριμένη περιοχή «αποστρατικοποιημένη».

Το ΝΑΤΟ, λόγω και των επιχειρήσεων στη Συρία και την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, βλέπει θετικά το ελληνικό αίτημα, πλην όμως η Άγκυρα αντιδρά με σφοδρότητα και απειλεί με βέτο.Σημειώνεται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η εφημερίδα, δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της συνάντησης, κάτι όμως που πράττει ΝΑΤΟϊκή πηγή στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα, επίσης, αναμένεται να θεωρήσει ως «επιθετική ενέργεια» από την Άγκυρα τυχόν κατάργηση της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο, να έχουν διαρρεύσει τα σχέδια αντίδρασής της σε διπλωματικό ή άλλο πεδίο.

ΠΗΓΗ: Real News

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντρολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου