Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Νέες καταγγελίες Δρίτσα για Μώραλη: Στο Καραϊσκάκη έβαζαν τα παιδιά να φωνάζουν υπέρ του

Νέες καταγγελίες Δρίτσα για Μώραλη: Στο Καραϊσκάκη έβαζαν τα παιδιά να φωνάζουν υπέρ του

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Πειραιά, Θεόδωρος Δρίτσας κατά του υπουργείου Παιδείας και του αντιπάλου του στις περιφερειακές εκλογές, Γιάννη Μώραλη.

 Μετά τις καταγγελίες για αποστολή προεκλογικού υλικού και προσκλήσεων με έξοδα του δημοσίου από το υπουργείο Παιδείας υπέρ του κ. Μώραλη, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως από το πρωί γίνεται δέκτης νέων καταγγελιών.

Σύμφωνα με αυτές τις καταγγελίες, από γονείς και δασκάλους, το υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παγίδευσαν χιλιάδες μικρούς μαθητές “οργανώνοντας την συμμετοχή τους με δωρεάν μεταφορά στη 13η ημερίδα “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, η οποία όμως μετετράπη σε εκδήλωση προεκλογικής υποστήριξης των κυρίων Μώραλη και Μαρινάκη. 

Ο κ. Δρίτσας μιλάει για χυδαία εκμετάλλευση παιδικών ψυχών που όπως υπογραμμίζει “κορυφώθηκε όταν τα παιδιά καθοδηγήθηκαν να φωνάζουν ρυθμικά “Πειραιάς Νικητής”.

Στις καταγγελίες αυτές απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης ο οποίος διευκρίνισε μιλώντας στο Μega πως ο Ολυμπιακός είναι ο μέγας χορηγός της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Αρνήθηκε πως υπήρξε το οποιοδήποτε προεκλογικό σύνθημα και ούτε μοιράστηκε προεκλογικό υλικό και επεσήμανε πως δόθηκαν απλά 300 καπέλα στα μικρά παιδιά, χωρίς όμως το όνομά του πάνω στα καπέλα.

Tι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Με αφορμή καταγγελίες πως αθλητική εκδήλωση στο Στάδιο Καραϊσκάκη, με συμμετοχή μαθητών, μετετράπη σε προεκλογική εκδήλωση, για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κύρους θεσμών και διαδικασιών από προεκλογικές σκοπιμότητες, το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει:

1. Η σημερινή 13η Αθλητική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ήταν προγραμματισμένη στο ετήσιο πλάνο της για το σχολικό έτος 2013-2014, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευ Αγωνίζεσθαι»

2. Όπως ενημερωθήκαμε από την ΕΘΝ.Ο.Α., στη σημερινή εκδήλωση προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν περίπου 7.000 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από την Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αττικής, Γλυφάδα, Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Αργυρούπολη, Πειραιά, Νίκαια κ.τ.λ..

3. Την επιλογή του χρόνου και του τόπου των εκδηλώσεων καθώς και την πρόσκληση Σχολείων με σκοπό την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» κάνει αποκλειστικά η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

4. Την συμμετοχή των μαθητών αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποδεχτούν ή όχι την πρόσκληση από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

5. Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων δεν λαμβάνουν γνώση και συνεπώς δεν εμπλέκονται στην απόφαση συμμετοχής των Σχολείων στις Ημερίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγριεύουν οι καταγγελίες για το υπουργείο Παιδείας και τον Μώραλη – Έδωσαν φωτογραφίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Βαριές καταγγελίες από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά: Με έξοδα του υπουργείου Παιδείας μέσω courier “φεύγουν” προσκλήσεις υπέρ του Μώραλη
Γιάννης Μώραλης στο Newsit: Ο Μιχαλολιάκος διοικεί με έπαρση και αλαζονεία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε