Κυριακή, 7 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Νέες βολές “γαλάζιων” βουλευτών κατά Στουρνάρα για τους φόρους – “Σε όποιον αρέσω” απαντάει ο υπουργός Οικονομικών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Αυξάνονται οι φωνές των γαλάζιων βουλευτών που τα βάζουν με τον Γιάννη Στουρνάρα για το θέμα των φόρων
Ανδρέας Λυκουρέντζος: “Επιτέλους κύριε υπουργέ!”
– Προκόπης Παυλόπουλος: Κίνδυνος να μην εισπραχθεί ο φόρος ακινήτων

Αυξάνονται οι “γαλάζιοι” βουλευτής προστίθεται σε αυτούς που επικρίνουν τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο θέμα των φόρων. Πρόκειται για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2014 έριξε τις δικές του βολές κατά Στουρνάρα λέγοντας πως “οι φόροι σήμερα έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα της μεσαίας τάξης. Η μεσαία τάξη προλεταριοποιείται…, δοκιμάζεται, δεν δημιουργεί όπως δημιουργούσε στο παρελθόν”.

Και συνέχισε λέγοντας “Κύριε υπουργέ, επιτέλους την ώρα που δοκιμάζεται η μικρομεσαία επιχείρηση το κράτος να μη δρα ανάλγητα απέναντι τους”.

Προκόπης Παυλόπουλος: Κίνδυνος να μην εισπραχθεί ο φόρος ακινήτων

Για κίνδυνο να μην εισπραχθεί ο φόρος ακινήτων, κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, υπενθυμίζοντας ότι το ΣτΕ έχει εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Σημειώνει πως δεν επιτρέπεται να φορολογείται ακίνητο που δεν παράγει πρόσοδο και πως δεν επιτρέπεται ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται αποκλειστικά με αντικειμενικές αξίες, πολλαπλάσιες από τις εμπορικές.

Στουρνάρας: Σε όποιον αρέσω

‘Δεν αλλάζω πολιτική, έχουμε δεσμευτεί για στόχους” απαντάει ο Γ. Στουρνάρας στους επικριτές του, ιδίως από το κυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ κρίνεται ο προϋπολογισμός.

«Έχω βαρύ καθήκον, δεν μπορώ να αλλάξω πολιτική γιατί έχουμε δεσμευτεί για συγκεκριμένους στόχους. Θέλω να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός» δηλώνει στο “Βήμα της Κυριακής” ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στέλνοντας μήνυμα στους επικριτές του, από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Μια στροφή μας έμεινε ακόμη για να πιάσουμε τους στόχους και και να πάμε στη μεγάλη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε να μειώσουμε το χρέος και να βγούμε οριστικά από την κρίση» υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέες βολές Λυκουρέντζου κατά Στουρνάρα – ” Επιτέλους κ. υπουργέ! Οι φόροι εξάντλησαν τη μεσαία τάξη”

”Σε όποιον αρέσω” απαντάει ο Στουρνάρας στους επικριτές του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε