Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Νέος πονοκέφαλος στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή από τον Μητρόπουλο

Νέος πονοκέφαλος στον ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή από τον Μητρόπουλο

 «Δεν θα γίνουμε είλωτες για το ευρώ» δηλώνει ο Αλέξης Μητρόπουλος, προκαλώντας αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η θυσία μας για το ευρώ είναι έως του σημείου να μην εισέλθει όλη η Ελλάδα σε γενικευμένη «ειλωτία»» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε στη Βουλή από τον Θανάση Παφίλη (ΚΚΕ) ως που φτάνει η «θυσία για το ευρώ» στην Κουμουνδούρου.

«Άρα, με μισθούς του διακοσάρικου, με συντάξεις του διακοσάρικου, με γενικευμένη εξαθλίωση, οι προβληματισμοί θα είναι έντονοι. Και νομίζω ότι και εσείς είστε ευαίσθητοι. Και νομίζω ότι όλοι πρέπει να σκεφθούμε πατριωτικά. Όλοι λέμε ότι εκεί θα δώσουμε τη μάχη. Όλοι λέμε ότι μας κατέστρεψε το μνημόνιο» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός, όμως, ο περήφανος λαός με πατριωτικές, δημοκρατικές, συλλογικές, βαθιά συλλογικές διαδικασίες θα το σκεφθεί. Άρα, τώρα θα δώσουμε τη μάχη. Σκεφτόμαστε να δώσουμε έμμεσα τη μάχη. Σκεφτόμαστε ότι πρέπει να τους μετακυλήσουμε την ευθύνη που μας κατέστρεψαν. Είναι ένας πρόσθετος λόγος ότι μέσα από εκεί θα τους πούμε «Μας καταστρέψατε με την αρχιτεκτονική του νομίσματος, με τη λειτουργία του νομίσματος, με το μνημόνιό σας και θα μας αποζημιώσετε». Και τότε, αφού μας αποζημιώσουν, αφού δώσουμε τη μάχη, τότε ο κυρίαρχος λαός μπορεί να σκεφθεί κι άλλα πράγματα» πρόσθεσε, προτρέχοντας να διευκρινήσει πως με αυτή τη θέση «δεν σημαίνει αλληθωρίζω με τη δραχμή».

«Αυτό σημαίνει ότι εντός, εκεί που καταστραφήκαμε θα πρέπει να απαιτήσουμε τη διάσωσή μας. Και οι λαοί έχουν τις διεξόδους τους» τόνισε.

Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει θέμα εξόδου της χώρας από την Ε.Ε..

«Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο άκουσα πριν από λίγο τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μητρόπουλο να αφήνει με τις λέξεις «θα δούμε» ορθάνοιχτο το «παράθυρο» ότι μπορεί να είναι, ή μάλλον είναι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε με νόημα.

«Αυτό το οποίο εμείς τού λέμε είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε σας, κύριε Μητρόπουλε, ούτε στο κόμμα το οποίο εκπροσωπείτε, να κάνετε την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα. Εμείς εγγυόμαστε μία προοπτική μέσα από δύσκολο δρόμο, αυτόν που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες, την ευρωπαϊκή πορεία, την ασφαλή πορεία της χώρας μας μέσα στους ευρωπαϊκούς κόλπους» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Guardian: Το αβάσταχτο χρέος σπρώχνει την Ελλάδα στη δραχμή

Και νέο χτύπημα για τη δραχμή από τον ΣΥΡΙΖΑ – Μιχελογιαννάκης: Δεν αποκλείω την επιστροφή

«Αδειάζει» Λαφαζάνη και δραχμή ο Παπαδημούλης

Λαφαζάνης προς Τσίπρα: Η δραχμή δεν είναι καταστροφή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε