Πολιτική

Novartis: Η ώρα της απολογίας για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Η ώρα της απολογίας για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, έφτασε.

Σήμερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναμένεται να προσέλθει και να απολογηθεί για την υπόθεση της επονομαζόμενης «σκευωρίας» της Novartis, με στόχο την εμπλοκή στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας δέκα πολιτικών προσώπων.

Ήδη στον κατηγορούμενο για οκτώ αδικήματα, τα οποία τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, έχουν δοθεί αρκετές προθεσμίες από την πρώτη φορά που κλήθηκε σε απολογία τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ίδιου και των υπολοίπων κατηγορουμένων στη υπόθεση, μη πολιτικών προσώπων. 

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται ότι παρενέβη στην έρευνα της εισαγγελίας διαφθοράς για την Novaris με σκοπό να στοχοποιηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ότι αποπειράθηκε να εκβιάσει τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμφθηκε στην τακτική Δικαιοσύνη μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από την Ολομέλεια της Βουλής για τα εξής αδικήματα: ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας,  ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, παράβαση καθήκοντος κατά, απόπειρα εκβίασης,  δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία υπαλλήλου και εγκληματική οργάνωση (συμμορία).

 Ο  κ. Παπαγγελόπουλος όταν είχε προσέλθει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να λάβει την πρώτη προθεσμία, είχε δηλώσει «έκανα ένα μεγάλο λάθος όταν είπα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου αυτού σκανδάλου και η προσπάθεια ξεπουλήματος του με τη θεωρία της δήθεν σκευωρίας. Σήψη, παρακμή, μπόχα και δυσωδία», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου