Πολιτική

Ντομπρόβσκις για αξιολόγηση: Έχει σημειωθεί πρόοδος, εξετάζονται «έκτακτα μέτρα»

Την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις. 

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν είναι εφικτό η αξιολόγηση να κλείσει πριν από το ορθόδοξο Πάσχα, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι η Επιτροπή δε βάζει καμία προθεσμία, υπενθυμίζοντας ότι η αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει το φθινόπωρο.

Προσέθεσε, όμως, ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μέσω του Μνημονίου.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο Β. Ντομπρόβσκις επισήμανε ότι υπήρξε πρόοδος, η οποία εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί και στην Αθήνα, όπου έχουν μεταβεί οι επικεφαλής των θεσμών, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Ο Λετονός επίτροπος προσέθεσε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στην Αθήνα βασίζονται στις εκτιμήσεις της Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα εξετάζονται πιθανά «έκτακτα μέτρα», σε περίπτωση που οι περισσότερο «απαισιόδοξες» εκτιμήσεις του ΔΝΤ πραγματοποιηθούν.

Καταλήγοντας, ο Β. Ντομπρόβσκις εκτίμησε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές και τόνισε ότι «πράγματι είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης», εφόσον όλες οι πλευρές κάνουν μια τελευταία προσπάθεια. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit