Πολιτική

Ο Α. Τσίπρας πρώτο θέμα στο εξωτερικό με συνεντεύξεις σε CNN και BBC

Η κ. Μέρκελ πρέπει να σταματήσει να «παίζει πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο BBC  

O Aλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των διεθνών ΜΜΕ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου που τον έφερε στη δεύτερη θέση και ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και ξεκαθάρισε πως για τον ίδιο και το κόμμα του δεν τίθεται δίλημμα ευρώ ή δραχμή.

Μιλώντας στην Christiane Amanpour δήλωσε ότι η πρώτη του κίνηση είναι η ακύρωση όλων των μέτρων λιτότητας και του μνημονίου και εν συνεχεία θα προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους να βγει η χώρα από την κρίση όχι όμως με μέτρα που συνθλίβουν τους Έλληνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο BBC είχε δηλώσει πως οι “Ευρωπαίοι ηγέτες και ειδικά η κ. Μέρκελ θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων”.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στη συνέντευξή του αυτή στην ιστοσελίδα του BBC ότι «η ασθένεια της λιτότητας καταστρέφει την Ελλάδα και θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Οι τράπεζες επωφελούνται από την κρίση σε βάρος χιλιάδων Ευρωπαίων, στην Ισπανία, την Ιταλία καθώς και στην Ελλάδα, που έχουν εγκαταλειφθεί στη φτώχεια και στις δυσκολίες, σημείωσε.

«Για τον λόγο αυτόν οι ευρωπαίοι ηγέτες και ειδικά η κ. Μέρκελ θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Α.Τσίπρας: “Το σύστημα απέτρεψε μια αριστερή κυβέρνηση, μέσα από παράλογους εκλογικούς

Α.Τσίπρας: “Οι αποφάσεις για την υλοποίηση των μέτρων να ληφθούν από την επόμενη Βουλή”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι